L’Ajuntament d’Onda reforçarà la prevenció enfront de les addiccions amb diverses accions

L’Ajuntament d’Onda, en col·laboració amb la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCA) i Creu Roja, està ultimant la preparació d’una campanya de prevenció contra les addiccions a través d’una sèrie d’accions que estan incloses en el marc del Pla Municipal de Drogodependències i programades durant tot l’any al municipi.La tinent d’alcalde de Política Social del consistori, Mari Carmen Aguilella, ha avançat que “s’està ultimant la preparació d’una campanya amb la qual es pretén augmentar la capacitat de la població general, i dels menors i adolescents especialment, per a la presa de decisions lliure i responsable respecte al consum de drogues i alcohol, promocionant comportaments saludables i duent a terme accions que promulguen la conscienciació i prevenció del consum de drogues”.

Per a dur-la a terme, s’estan coordinant diferents àrees de l’Ajuntament com la Policia Local, Educació, Joventut i Festes, així com la d’Esports. “Un dels pilars del programa consisteix en la informació i orientació per a aconseguir la sensibilització en matèria de drogues i dels programes de prevenció desenvolupats. Per a aconseguir-ho, estem acabant de perfilar diferents accions entre les quals destaquen les xarrades als centres educatius d’Onda, així com en els clubs esportius”, ha assenyalat Aguilella.

Així mateix, la tinent d’alcalde ha destacat que un altre dels elements clau d’aquest programa és l’elaboració d’informació municipal sobre la prevenció del consum d’alcohol i drogues. “Per a açò s’estan dissenyant cartells i infografies amb missatges que seran difosos mitjançant suports diversos. A més, es realitzarà una actuació concreta per a reforçar i ampliar la prevenció contra les addiccions abans de Fira, que a més servirà per a fomentar les conductes responsables durant la festivitat local”, ha conclòs Aguilella.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.