L’Ajuntament d’Onda engega el servei ‘Escola Oberta’ i concedeix el material fungible d’Educació Infantil

L’Ajuntament d’Onda ha anunciat l’engegada del servei municipal ‘Escola Oberta’, l’objectiu del qual és facilitar als pares i mares del municipi la conciliació de la vida laboral i familiar, a més de donar servei d’acolliment, vigilància i atenció educativa en horari no lectiu als escolars de la localitat. El servei comença aquest mes i romandrà en marxa durant tot el curs escolar.

La regidora d’Educació del consistori, Encarna Ribes, ha informat que “els menors escolaritzats en Infantil de 3 a 5 anys i des de primer a sisè de Primària tindran l’opció d’utilitzar aquest servei que presta una atenció de qualitat, en la qual es preval l’educació integral a través d’activitats didàctic-educatives dirigides a promoure conductes relacionades amb hàbits de vida, socials i d’alimentació saludables”.

L’Escola Oberta en període ordinari (durant tot el curs lectiu oficial) ofereix dues modalitats de servei: la permanent i l’esporàdica, ambdues amb possibilitat de matí i/o vesprada. La modalitat permanent es presta durant tot el curs lectiu oficial i l’abonament de la taxa és de 30 euros/usuari per cada mes de servei. La modalitat esporàdica se sol·licita per dies solts i el seu pagament es realitza pels dies de servei que es van a utilitzar. L’abonament de la taxa per dia és de 2,50 euros/usuari.

L’Ordinària matinal s’ofereix des de setembre fins a juny, d’acord al calendari escolar oficial. El servei es presta als centres escolars públics del municipi d’Onda. L’horari és de 7.30 a 9.00 hores i inclou desdejuni saludable i programa d’activitats didàctic-educatives.

L’Ordinària vespertina s’ofereix des d’octubre a maig, d’acord al calendari escolar oficial. El servei es presta als centres escolars públics del municipi d’Onda: CEIP Miralcamp i CEIP Pio XII. L’horari és de 17.00 a 19.00 hores i inclou berenar saludable i programa d’activitats didàctic-educatives.

L’Escola Oberta en període Extraordinari ofereix serveis d’acolliment, vigilància i atenció didàctic-educativa en horari de vesprada en els mesos de setembre. L’horari extraordinari de vesprada és de 15.00 a 17.00 hores. L’abonament de la taxa per usuari és únic (30 euros/usuari) pel mes extraordinari de servei.

Els escolars comptaran amb material fungible

D’altra banda, la regidora d’Educació Encarna Ribes ha afirmat que “l’actual equip de govern està fortament compromès amb l’educació i a fomentar l’aprenentatge de la cultura local”. És per aquesta raó que en l’última Junta de Govern Local s’ha aprovat per al curs 2017-2018 la concessió de material fungible escolar per als escolars d’Infantil d’entre 3 i 5 anys.

“Aquest material, que cada centre escolar ha triat prèviament, podrà ser utilitzat pels xiquets que cursen Educació Infantil en els centres educatius del municipi i que ja han tingut preparats en la seVa aula des de l’inici del cuso escolar, aquest 11 de setembre. Aquesta iniciativa, que repetim un any més, esperem que siga ben rebuda pels pares dels escolars participants i que la finalitat que es persegueix, que no és una altra que fomentar la cultura local i els hàbits de vida saludable, siga aprofitada tant pels centres educatius com pels xiquets i xiquetes”, ha conclòs Ribes.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.