L’Ajuntament d’Onda continua amb les tasques de neteja en camins, embornals i la Rasa Sala per evitar inundacions

L’Ajuntament d’Onda està intensificant en els últims mesos treballs de neteja i manteniment de barrancs, cunetes i camins rurals i embornals, amb l’objectiu de garantir un òptim estat de les infraestructures de desguàs de pluvials davant la previsió que puguin produir-se episodis de pluges torrencials o gota freda.      

L’empresa de manteniment ha realitzat durant les últimes setmanes la neteja de diferents embornals de la ciutat, extraient la brutícia, fulles i papers que s’acumulen dins i que dificulten la recollida d’aigua en els dies de pluja. Així mateix, en els últims mesos s’han netejat camins com la Font de Gargallo, el Mas de Pere o la Rasa Cagaferral. A més, el consistori continua executant tasques de neteja de les zones més sensibles del barranc de la Rasa Sala. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el tinent Alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Ángel Badenas, han realitzat una visita a la zona amb motiu de la supervisió dels treballs de manteniment que estan realitzant els operaris de la Brigada Verda d’Onda. “La zona de Rasa Sala sol donar molts més problemes quan plou, ja que sol acumular-se mala herba, és per això que intensifiquem ara les tasques de neteja que realitzem durant tot l’any, per minimitzar tot el possible que la zona s’inundi en cas de pluges torrencials”, ha explicat Ximo Huguet.

L’equip de la Brigada Verda que està realitzant els treballs està format per 10 onders que es trobaven en situació de desocupació del règim agrari i han estat contractats per l’Ajuntament d’Onda dins del marc de col·laboració del Servei d’Ocupació Estatal (SEPE). L’engegada d’aquesta Brigada Verda es tracta d’una aposta clara de l’equip de govern per cuidar i preservar el municipi, al mateix temps que es compleix amb el programa estratègic sobre la lluita contra la desocupació. “A més de crear ocupació, col·laborem en un sistema continuat de prevenció d’incendis, mantenint nets els camins i espais naturals de la ciutat perquè sigui un exemple de localitat sostenible i saludable”, ha recordat l’alcalde .

Així mateix, l’alcalde Ximo Huguet ha afegit que “els barrancs importants que existeixen a Onda, que no són competència de l’Ajuntament, sinó de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, també han d’estar en condicions, per la qual cosa insistim que es realitzi també el seu manteniment des d’aquest organisme, per evitar inundacions com ja han ocorregut en el passat”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.