Generalitat i Ajuntament d’Onda signen el conveni que permetrà la regeneració del Centre Històric i la rehabilitació de 104 habitatges

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, han signat el conveni per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Centre Històric d’aquesta localitat, dins del marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016.

La declaració d’ARRU permetrà una inversió total a Onda de 3.411.932 milions d’euros, d’aquesta quantitat el Ministeri de Foment col·laborarà amb 957.366 euros, la Generalitat amb 188.676 euros, l’Ajuntament amb 1.52.472 euros, mentre que els particulars aportaran 740.418 euros. El conveni signat contempla l’aprovació de l’anualitat de 2017 amb una subvenció d’1.127.366 euros, dels quals Foment aporta 957.366 euros i la Generalitat participa amb 170.000 euros.

En aquest sentit, la consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha destacat que el més important és que “amb aquest conveni s’evidencia l’objectiu del govern valencià d’apostar clarament per la rehabilitació, per actuar en els cascos històrics, per invertir en la ciutat consolidada més que en creixements nous”. “No podem permetre que els centres històrics acaben abandonats, volem recuperar-los i para açò és molt important la col·laboració d’ajuntaments com el d’Onda”, ha indicat.

Com ha recordat Salvador, “la rehabilitació i la regeneració urbana no solament són fonamentals per a recuperar i renovar habitatges en els cascos històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó que també són importants per a reactivar l’economia i per a tots els oficis relacionats amb la construcció com a lampistes, electricistes, fusters o pintors”.

Cal recordar que les actuacions d’aquest ARRU comprenen l’edificació de cinc habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus “B”, al centre històric protegit d’Onda, sense que suposen canvi de titularitat dels immobles afectats. A més s’han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 104 habitatges, s’executaren obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat dels habitatges.
Per la seva banda l’alcalde Ximo Huguet ha agraït el treball de la Conselleria pel resultat tan “positiu” que tindrà per a Onda ja que la rehabilitació del Centre Històric suposarà un “al·licient per a moltes empreses i un revulsiu per al turisme amb els efectes positius que comportarà per a dinamitzar l’economia local”.

 

 

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.