El Centre de Dia d’Onda celebra el seu V aniversari amb una jornada de portes obertes

El Centre de Dia d’Onda compleix el seu V aniversari i, per aquest motiu, dimarts 12 de setembre, l’Ajuntament ha organitzat una jornada de portes obertes amb la finalitat de celebrar-ho i seguir donant a conèixer què activitats i serveis presten al municipi.

El d’Onda és un Centre Municipal amb quaranta places d’estada diürna i està destinat a majors de 60 anys o persones de qualsevol edat que requerisquen cures especials, ja siga per malaltia o per postoperatori. Per a la seva cura, el Centre de Dia compta amb un equip de professionals especialitzats en cadascuna de les necessitats que els majors poden tenir: metge, infermera, psicòleg, treballadora social, animadors, etc.

Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, ha explicat que “el Centre de Dia realitza un treball exemplar amb els majors d’Onda” i ha assenyalat que “des de l’equip de govern cerquem contínuament aconseguir el benestar dels onders, especialment d’aquells que més ho necessiten. Per açò, ens preocupem que el Centre de Dia oferisca cada dia millors serveis i més innovadors. A més, el centre no solament beneficia als majors, sinó també a les famílies que se senten desbordades a l’hora de compatibilitzar el seu treball amb la cura dels seus familiars”. En aquest sentit, Aguilella ha recordat que el Centre de Dia ofereix la Unitat de Respir Familiar destinada a conciliar l’activitat laboral, personal i familiar dels familiars que assumeixen la cura de les persones majors. Aquest servei a més ajuda en la recuperació i manteniment de l’autonomia personal de les persones majors; fomenta el desenvolupament de les relacions personals i socials; i facilita la permanència de les persones majors en el seu entorn habitual, evitant el seu ingrés en centres.

A més, s’ofereixen serveis de transport adaptat, acolliment, menús personalitzats, higiene personal, atenció a la salut, fisioteràpia, atenció social, servei de podologia, activitats esportives, tallers d’informàtica, o fins i tot proposa teràpies amb aromateràpia. També disposa del servei Wappa Sènior, una aplicació mòbil que permet que els familiars estiguen informats a través del telèfon de les qüestions relatives a la vida diària i a les cures o incidències que puguen esdevenir a la persona usuària del centre.

Finalment Aguilella ha assenyalat que per a l’equip de govern, “el benestar dels nostres majors és una prioritat. Per açò seguirem invertint tots els nostres recursos, tant humans com a econòmics, per a millorar la seva qualitat de vida i ajudar-los en el seu desenvolupament diari a través dels tallers i serveis que ofereix el Centre de Dia”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.