El castell d’Onda tanca un estiu de rècord de visitants amb prop de 20.000 turistes

El turisme ha sigut “excel·lent” a Onda, millorant les previsions i superant les xifres d’anys anteriors, segons ha confirmat l’alcalde de la ciutat, Ximo Huguet, qui ha explicat que aquests increments van ser notables en aspectes com les visites als espais culturals i especialment en el nombre d’espectadors dels diferents esdeveniments que ha programat l’Ajuntament durant els mesos de juliol i agost, que ha arribat a les 20.000 persones.

Les dades reflecteixen que un total de 4.608 han visitat l’oficina de la Tourist Info situada al centre històric i al punt d’informació situat al castell. A més, d’altra banda, els turistes i visitants del castell en els mesos de juliol i agost han aconseguit la xifra de 19.921 persones. “Sens dubte, un conjunt de dades molt positives que reflecteixen que Onda és un municipi que suscita un enorme interès”, ha destacat Huguet.

Per a l’alcalde d’Onda “les dades són molt postiives, per la qual cosa considerem que està funcionant la bateria de mesures que l’equip de govern ha engegat per a impulsar el turisme i donar a conèixer Onda com una localitat amb una variada i intensa oferta cultural, un enorme valor patrimonial i històric, així com natural, amb les activitats que ofereix relacionades amb el Parc Natural de la Serra d’Espadà”.

Així mateix, Huguet ha recordat que, en aquest trimestre estival, Onda ha oferit una programació de diferents activitats i esdeveniments inclosos en la campanya ‘Viu l’estiu a Onda’ que han sigut un gran reclam tant per als veïns com per als turistes que han acudit a gaudir-los. “Tant en el ‘Festival Onda 3 Cultures+1 Fira d’Art Emergent’, el concert tribut a Queen ‘Dios salve e a la reina’, o la Fira Medieval que es va celebrar el cap de setmana passat, són exemples d’algunes de les ofertes lúdic-turístiques que aquest estiu s’han celebrat a Onda i que han tingut un èxit rotund de participació”, ha explicat Huguet. De la mateixa manera ha recordat que avui, l’Ajuntament ha convidat a descobrir el patrimoni històric i cultural jueu onder en les Jornades Europees de la Cultura Jueva. “S’ha tractat d’una iniciativa més amb la qual hem promocionat la nostra jueria amb una conferència, música i una visita guiada gratuïta”, ha dit Huguet.

La programació cultural de la localitat aquest estiu no ha finalitzat doncs, en els pròxims dies, començarà el cicle Jazz de Dins, els dissabtes d’aquest mes de setembre, o la Fira de Sant Miquel, del 21 al 24 del recent mes iniciat, que també comptarà en la seva programació amb actuacions musicals de diferents gèneres musicals, així com altres activitats culturals destinades a tots els públics, a més d’una variada oferta comercial.

“Onda està sent triada, cada vegada més, per visitants que cerquen viure noves experiències a través del turisme actiu, paratges naturals o rutes de senderisme. L’enclavament privilegiat on està situada, el seu patrimoni històric i cultural, i totes les activitats que ofereix per al turista, fan d’Onda un dels municipis d’interior que més interès està despertant en la província, com pot veure’s en les fires de Turisme en les quals l’Ajuntament d’Onda està participant”, ha conclòs l’alcalde Ximo Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.