Onda instal·la el mural col·lectiu de les I Convivències Ceràmiques

Les I Convivències Ceràmiques d’Onda, organitzades amb l’impuls de l’Ajuntament d’Onda i el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, han conclòs aquests dies amb la col·locació del mural col·lectiu. La peça mural elaborada durant les primeres convivències ceràmiques ha passat a formar part de la institució museística de la localitat. Cal recordar que l’obra es va realitzar amb la participació de diferents ceramistes vinguts de diferents llocs d’Espanya i que l’obra va estar dirigida i creada per la ceramista argentina Rosa Latorre i el ceramista castellonenc Àngel Igual, així que és fruit de la unió entre coneixements artístics i culturals de València i d’Argentina. De nom ‘Los guardianes de la cerámica’, l’obra representa la unió entre diferents animals mitològics, valencians i argentins, i està decorada amb motius tradicionals d’ambdues zones. La figura central apareix amb una decoració que homenatja al ceramista onder, i que dóna nom al Museu, Manolo Safont.

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Onda Encarna Ribes ha manifestat que “és un vertader plaure i orgull per als onders que aquestes convivències s’hagen celebrat en la nostra ciutat, coneguda per la seva tradició ceràmica, i que prestigiosos ceramistes especialitzats en murals ceràmics com a Àngel Igual o Rosa Latorre, d’una manera ambiciosa i coherent, coincidisquen a presentar la marca Onda com un referent d’excel·lència en coneixements sobre ceràmica, apostant pel muralisme com una de les expressions de la ceràmica més importants”.

Encarna Ribes ha volgut aprofitar per a anunciar que els preparatius per a la II Convivències ceràmiques ja estan en marxa. La següent convocatòria de treball tindrà lloc en el mateix emplaçament, enguany 2017, en concret, del 5 al 8 de desembre. El país convidat serà amb tota probabilitat Portugal i presentarà diferents novetats com una posada en comú amb els diferents muralistes vinguts a l’esdeveniment que podran presentar i mostrar els seus treballs. Finalment, Ribes ha assegurat que aquestes jornades només podien dur-se a terme en el marc incomparable del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda, “una institució que té entre els seus objectius la conservació, recerca i difusió de la indústria de la nostra comunitat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.