L’Ajuntament implanta teràpies innovadores aplicades a cura dels usuaris del Centre de Dia

L’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, dirigida per la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella, ha fet un pas més en les seves mesures encaminades a aconseguir el benestar de tots els onders, especialment, d’aquells que necessiten especial suport i cura, com són els més majors. De forma privilegiada, els usuaris del Centre de Dia de la localitat es veuran beneficiats per una tècnica innovadora: l’aromateràpia. “A nivell provincial, el Centre de Dia d’Onda és l’únic que utilitza aquesta teràpia, demostrant una vegada més que estem al dia sobre teràpies capdavanteres en la cura dels dependents”, ha destacat Aguilella.

L’aromateràpia és una disciplina terapèutica que aprofita les propietats dels olis essencials extrets de les plantes aromàtiques, per a restablir l’equilibri i harmonia del cos i de la ment per a benefici de la salut. Estudis científics revelen l’eficàcia de l’aromateràpia en persones amb demència en estadi sever i el seu potencial per a alleujar els problemes de salut i millorar la qualitat de vida en general. En aquest sentit, la tinent d’alcalde ha explicat que, “per tot açò, hem adquirit per al Centre de Dia tres difusors atmosfèrics d’olis essencials, que serviran per a facilitar la digestió, ajudar a suprimir gèrmens, espantar mosquits o proporcionar-nos pau i tranquil·litat als usuaris onders, entre altres coses”.

Des de l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda se cerca el benestar dels ciutadans, en aquesta cas, els més majors. Gràcies a aquest nou taller es pot aplicar una teràpia natural no invasiva que millora les alteracions de la conducta en la majoria de les persones amb demència. A més, els usuaris exposats a aquesta teràpia, han mostrat millores significatives en la seva qualitat de vida, inclosa una disminució del retraïment social.

Amb l’engegada d’aquesta disciplina, l’equip de govern compleix amb el seu compromís amb el respecte i cura de l’envelliment de la població ondera, sumant una nova teràpia a l’àmplia oferta de tallers i recursos del Centre de Dia de la localitat, perquè les persones majors seguisquen estant actives física i psíquicament. En aquest sentit, Aguilella ha recordat que totes les teràpies que es duen a terme al Centre de Dia estan enfocades a prevenir o tractar aquells aspectes físics o psíquics que poden causar un empitjorament de les capacitats i habilitats de la persona, posant en reg la seva autonomia, autoestima, i en general, el seu benestar. “El taller d’aromateràpia, al costat dels altres que ofereix el Centre de Dia com els d’estimulació cognitiva, rehabilitació i manteniment, així com els de informàtica, gimnàstica i ball, suposa una nova experiència per als residents”, ha conclòs Aguilella.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.