L’Ajuntament estableix un dispositiu especial amb motiu del pas de la ‘Vuelta Ciclista a España’

El pelotó està previst que arribe a Onda el 24 d’agost, a partir de les 13.10 hores, i recorrerà diferents carrers de la ciutat

Les àrees municipals de Policia i Esports han organitzat un dispositiu especial motivat pel pas de la ‘Vuelta Ciclista a España’, que discorrerà per Onda el pròxim 24 d’agost. Aquesta setmana, la regidora de Policia de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella; el regidor d’Esports Francisco Chalmeta; l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo; el director de l’equip ciclista Castillo d’Onda i director de la Volta a Castelló, José Cabedo; i el representant de la ‘Vuelta Ciclista a España’, Kiko García, s’han reunit en el consistori per a ultimar els detalls relacionats amb el dispositiu de seguretat. “L’objectiu d’aquesta reunió és atendre les necessitats i les dificultats que suposa per al municipi el pas d’un esdeveniment de gran magnitud com és la Vuelta a España i facilitar als veïns la millor mobilitat i seguretat possible”, ha assenyalat Aguilella.

Es tracta de la 6ª etapa de la Vuelta Ciclista a España 2017, que té l’eixida marcada des de Vila-real i l’arribada a Sagunt, amb un recorregut de 204,4 km., passant per Onda sobre les 13.10 hores. El gran grup accedirà a la localitat ondera pel camí vell de Betxí, on passarà pel carrer Enginyer Echegaray; avinguda País Valencià; en contra direcció pel tram de la Panderola (entre la prolongació del carrer Alfonso Pallarés i el carrer Enginyer Echegaray); carrer La Cossa; avinguda Tales, passant pel Carmen; i avinguda la Plana (Artesa) direcció cap a Tales.

El dispositiu de seguretat confeccionat per a aquest esdeveniment esportiu de màxim nivell requerix coordinar a tots els actius possibles per a assegurar el bon desenvolupament de la prova. En aquest sentit, l’actual equip de govern té entre els seus objectius salvaguardar la seguretat dels veïns onders i, per això, s’han coordinat diferents delegacions municipals perquè la visita de la Vuelta a España, un dels esdeveniments esportius més importants que ha acollit, siga tot un èxit.

L’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha sigut l’encarregat d’explicar les mesures del dispositiu, que poden suposar algunes incomoditats als veïns, per la qual cosa des del consistori i l’organització de l’esdeveniment es prega comprensió i col·laboració per a atendre-les. “Hem estudiat aquelles zones que han de ser acordonades per a protegir a ciclistes i espectadors, mesures de tall de tràfic així com també les possibles incorporacions a la carrera. Per tot això, el dispositiu comptarà amb la presència de 24 policies, que des de primera hora del matí asseguraran el recorregut pel nostre municipi. Es comptarà a més amb l’ajuda de voluntaris i membres de Protecció Civil per a cobrir els 35 punts de via pública per on discorrerà la carrera”, ha detallat Izquierdo.

El consistori ha iniciat una campanya informativa anunciant una sèrie de recomanacions per als ciutadans que vulguen presenciar la carrera o puguen veure’s afectats per la mateixa. De manera que, fins al dia que es dispute la carrera, l’Ajuntament recordarà per diferents vies de comunicació les zones i horaris de prohibició d’aparcament i circulació de vehicles, així com també les mesures alternatives al tràfic rodat.

Finalment, el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Onda, Francisco Chalmeta, s’ha mostrat “molt content i orgullós que un esdeveniment esportiu de tanta projecció mediàtica com la Vuelta a España discórrega per la ciutat, situant-la al mapa per als amants del ciclisme. D’aquesta manera, aquest equip de govern contínua amb l’aplicació d’iniciatives que ajuden a fer que Onda siga un aparador esportiu obert al món i, per tant, exemple de ciutat saludable”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.