L’Ajuntament d’Onda sol·licita l’1,5% cultural per a invertir en la alcassaba del castell

L’Ajuntament d’Onda ha sol·licitat al Ministeri de Foment l’ajuda de l’1,5 % cultural per a seguir invertint en la millora del castell. En aquest ocasió, l’objectiu és restaurar un aljub que es troba enterrat i recuperar la porta principal de la muralla sud. El pressupost destinat a l’obra és d’un total de 161.854 euros, dels quals, l’equip de govern pretén aconseguir la col·laboració del Govern Central amb el 50% del cost del projecte.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha manifestat que “una vegada s’ha obert la convocatòria per a optar a aquestes ajudes de l’1,5% Cultural per part del Ministeri de Foment, l’actual equip de govern les ha sol·licitat perquè Onda es beneficie” i ha afegit que “el projecte que es presenta està emmarcat en el Pla Director del castell d’Onda, un document estratègic que es va redactar en 1993”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que “anteriorment s’han anat realitzat reconstruccions i consolidacions en el castell. No obstant açò, falta molt per fer en la seva part superior, en concret, per a acabar la reconstrucció de la zona de la alcassaba”. El projecte en el qual es treballa està distribuït en 3 sectors. Els treballs en el sector A, es van realitzar en 2008 i van consistir en la restauració del mur de tapial de la zona est del castell. No obstant açò, queden pendents els altres dos sectors, que són els que es pretenen concloure amb l’aportació que realitze Foment de l’1,5%.

Huguet ha explicat que “les tasques que falten per acabar dins del projecte són el sector B, que consisteix en la restauració d’un aljub que va aparèixer enterrat en la zona aquest de la alcassaba. Actualment està cobert i envoltat d’enderroc, amb un alt risc d’ensulsiada, a més de ser inaccessible. Per tant, l’actuació en aquesta zona del castell consisteix a recuperar aqueix espai, reconstruint-ho”. Així mateix, l’alcalde ha avançat que “al sector C tractarem de recuperar la porta principal de la muralla sud, que dóna accés a tot el recinte de la alcassaba”.

Amb aquest projecte i la sol·licitud d’aquesta subvenció, l’actual equip de govern manté la seva línia d’actuació en matèria d’inversió per a atraure turisme, en aquest cas, a través del castell d’Onda, un dels llocs més emblemàtics i històrics de la ciutat. “A més, des del començament d’aquesta legislatura, gràcies al treball constant de l’equip de govern, s’ha aconseguit finançament d’altres administracions per a construir una ciutat sostenible i saludable, en la qual es té molt presentes les demandes i peticions dels ciutadans. Per exemple, hem aconseguit per a Onda 2,5 milions d’euros d’Europa, a través dels FEDER; o 3,4 milions d’euros de la Generalitat Valenciana a través del ARRU, que sens dubte suposen un gran impuls per a la nostra ciutat”, ha conclòs Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.