El Servei de Mediació Comunitària d’Onda intervé en 124 casos en el que va d’any

El Servei Municipal de Mediació Comunitària impulsat des de la Policia Local i l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Onda està sent de gran utilitat per als onders. En el que va d’any ja han resolt 19 conflictes ciutadans i estan realitzant un seguiment continuat a altres 21 casos més. Així mateix, aquest equip de professionals multidisciplicar de l’Ajuntament d’Onda ha intervingut en altres 124 casos que han necessitat mediació, la qual cosa demostra que “aquest servei s’ha consolidat, convertint-se en imprescindible per a l’abordatge de la intervenció pública en matèria de convivència ciutadana”. Així ho ha anunciat la tinent d’alcalde de Política Social i de la Policia Local de l’Ajuntament, Mari Carmen Aguilella, qui ha destacat que “al contrari que la via judicial, la mediació és més ràpida en la majoria dels casos i no té costos, doncs aquest servei municipal és gratuït”. L’equip de mediació s’encarrega d’assessorar i intervenir entre veïns que tinguen algun tipus de conflicte entre ells i els usuaris puguen arribar a un acord que beneficie a totes les parts, fet que permet un important estalvi en temps i en costos judicials. El servei tracta, per exemple, conflictes entre comunitats de propietaris o entre veïns, problemes de convivència en els espais públics, conflictes entre veïns i establiments o problemes d’índole cultural o social.

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha destacat que “durant tot el procés de mediació, així com quan finalitza, es realitzen reunions periòdiques amb els veïns i es fa un seguiment específic en cada cas”. Així mateix, ha afirmat que aquests bons resultats es deuen “al propi interès dels veïns per resoldre els seus conflictes i són fruit de l’enorme grau de professionalització dels especialistes encarregats d’intervenir en els conflictes veïnals, doncs reben una formació continuada i específica enfocada a tractar assumptes de convivència i a resoldre conflictes”.

Des de l’Ajuntament s’espera que els onders que tinguen problemes veïnals seguisquen acudint a l’oficina física que l’equip de govern ha posat a la disposició dels ciutadans a la quarta planta de la Casa de la Cultura. Els interessats poden sol·licitar cita prèvia al SAT de l’Ajuntament, a les dependències de Serveis Socials, o a les dependències de la Policia Local.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.