Calorós retrobament dels onders amb el seu patró en la romeria al Salvador

Onda ha gaudit aquest dissabte, al mig d’una intensa calor, de la seva romeria en honor al Santíssim Salvador, patró de la localitat, que ha convertit l’ermitori en un formiguer de gent. Com cada 5 d’agost, milers de veïns de totes les edats  han acudit en massa a la romeria per a honrar-ho, vivint una nova jornada de convivència i devoció entorn del Sant.

Els onders han renovat un any més la seva fe i, a partir de les 19.00 hores, ha donat començament un dels actes més participatius d’Onda protegit per un important dispositiu de seguretat i recolzat amb la dedicació i treball incondicional de molts voluntaris i membres de Protecció Civil.

A la representació municipal, encapçalada per l’alcalde Ximo Huguet, les reines de la Fira d’Onda 2016, així com les seves d’honor, s’han sumat veïns de totes les edats, a peu, a cavall i  en carro, o en autobús. La romeria, que ha arrancat des de la zona esportiva, ha comptat amb la presència també del Grup de Dolçainers i Tabaleters d’Onda, que ha amenitzat el trajecte. Mentre, a la mateixa ermita, esperaven les rondalles Bolavar, Els Moriscos i Els Ravalers. El tradicional trajecte ha culminat en l’esplanada amb el cant de l’himne al Salvador, l’actuació del Grup Folklòric i el repartiment d’aigua, coca, així com granissat de llima.

Aquest mateix dissabte, també ha obert les seves portes, a les 18.00 hores, la fira comercial instal·lada al voltant de l’ermita, que es clausurà demà diumenge, a les 20.00 hores.

A més de rendir devoció al Santíssim Salvador, amb la tradicional romeria, estan programades diferents misses. La primera ha sigut a les 21.00 hores del dissabte, repetint-se amb posterioritat, a les 22.00 hores, 23.00 hores, 00.00 hores i 01.30 hores, mentre que el diumenge 6 d’agost començarà la primera missa a les 08.00 hores, sent a les 12.00 hores la missa major al Salvador.

Cal recordar que per a tots aquests actes, l’Ajuntament d’Onda ha oferit als onders un servei  d’autobús gratuït. El dissabte 5 d’agost han eixit autobusos des de l’avinguda Montendre fins a l’ermita del Salvador des de les 19.00 hores fins a les 02.30 hores, mentre que el diumenge 6 d’agost l’eixida és des de les 11.30 hores fins a les 13.00 hores. Així mateix, a la vesprada del mateix diumenge, el servici d’autobús es mantindrà des de les 17.30 hores fins a les 20.00 hores.

Cap de setmana per a gaudir de la música i l’espectacle

D’altra banda, la programació tradicional s’ha completat amb bona música. Enguany s’ha comptat amb l’actuació de l’orquestra La Fiesta i, a continuació, del DJ Josvi, al Recinte Multiusos, en la ni del dissabte al diumenge.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.