Onda realitzarà una important actuació per a millorar i posar en valor l’ermitori del Salvador

L’Ajuntament d’Onda, a través de les àrees de Territori i Serveis a la Ciutadania, va a escometre una actuació important per a la conservació, millora i posada en valor de l’ermitori del Salvador. L’emblemàtic emplaçament de la localitat presenta evidents i notoris desperfectes que requereixen una adequació, que l’equip de govern realitzarà a partir del mes de setembre.

El tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha explicat que “s’actuarà sobre els elements constructius, amb l’objectiu de millorar la ventilació per a impedir l’efecte de la humitat sobre els murs de la capella. També es procedirà a la reparació de les esquerdes en parets i voltes de la citada capella i es netejaran les pintures de tot el recinte”. A més, Badenas ha afegit que “realitzarem altres actuacions de millora i manteniment en la resta de l’edifici com, per exemple, a la planta coberta de la zona de dormitoris, a l’interior sanejant les parets i a la planta baixa coberta substituint una de les bigues cumbrera”.

L’equip de govern municipal invertirà en aquesta reforma quasi 60.000 euros, dels quals espera rebre de la Conselleria el 70% a través d’una subvenció destinada a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana.


Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Encarna Ribes, ha manifestat que “amb aquest projecte d’actuació es demostra que l’actual equip de govern preserva i s’ocupa del manteniment d’un lloc que forma part de la nostra tradició i història, al mateix temps que és un espai representatiu de la nostra localitat que hem de posar en valor”. Ribes ha conclòs dient que, “gràcies a aquestes actuació, els veïns i visitants podran accedir de manera segura a l’ermita i gaudir de tot el seu esplendor històric-cultural”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.