L’alcalde cerca el consens de la corporació per a les modificacions del PGOU

  • El consistori atén els requeriments de la Conselleria i adaptarà el Pla General als nous temps per a fer-ho més sostenible i ambiciós

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, cerca el consens de la corporació per a les modificacions del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), ja que després de 9 anys, la Generalitat ha donat resposta a la situació de bloqueig en la qual es trobava el Pla. Amb aquestes modificacions es pretén adaptar-ho als nous temps, fent-ho més realista, sostenible i ambiciós. Ximo Huguet ha afirmat que “donada la importància del que significa un PGOU para qualsevol ciutat, he convocat una Junta de Portaveus per a informar a tots els grups que componen la corporació municipal d’aquesta situació. La nostra voluntat és que el resultat final d’aquest Pla General siga de consens entre totes les forces polítiques, la ciutadania i la Generalitat”.

Actualment la ciutat d’Onda comptava amb un Pa General de l’any 1998 i les modificacions que se li han anat fent amb el temps. Per açò, en el 2007 es va començar a treballar en el document que obra en poder de la Conselleria, que es basa en el model d’aquell temps, més expansiu i que preveia una ciutat per a 50.000 habitants. La situació ha canviat i l’objectiu de la revisió d’aquest Pla és cercar una ciutat que s’adapte als nous temps, que siga innovadora i se situe en una posició estratègica per a poder afrontar els reptes del futur. En aquesta línia, Huguet ha assenyalat que “amb aquestes modificacions adaptarem el Pla a la nova legislació urbanística valenciana, a la nova realitat econòmic-social i a un model de ciutat sostenible, introduint noves i importants infraestructures que el document inicial no contemplava, com el del Corredor Verd del Riu Sonella”.Perquè el nou PGOU puga engegar-se, la Conselleria de Medi Ambient ha demanat que es facen una sèrie de modificacions, lligades a un model sostenible de ciutat, és a dir, sostenibilitat econòmica, ecològica i social. A més, durant aquest temps en què el document ha estat a poder de l’ens autonòmic, les Lleis valencianes que afecten a l’urbanisme han canviat i per açò s’ha d’actualitzar. “És el que ens demana la responsabilitat i el que anem a fer entre totes i tots per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, adaptar el PGOU a les necessitats futures d’Onda”, ha conclòs Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.