L’Ajuntament destina 43.000 euros a ajudes per a la realització d’activitats culturals

L’Àrea de Cultura que dirigeix Lluís Pastor atén les necessitats de les associacions onderes i fomenta l’activitat cultural en la ciutat

L’Ajuntament d’Onda destinarà 43.000 euros a fomentar l’activitat cultural en la ciutat. La Junta de Govern ha aprovat la concessió d’aquestes subvencions dirigides a aquelles associacions que han proposat al consistori la realització d’esdeveniments o activitats destinades a impulsar l’interès dels onders per la cultura i a enriquir la programació cultural de la ciutat. El tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament d’Onda, Lluís Pastor, ha destacat que a través d’aquestes ajudes el consistori pretén “fomentar l’activitat cultural en la ciutat, dinamitzar els espais municipals i recolzar al teixit cultural local”.

L’Ajuntament ha valorat especialment els projectes presentats per les associacions onderes tenint en compte la seva repercussió. A més, ha atorgat major puntuació a aquells projectes que defensen i impulsen la igualtat, l’ús del valencià, la inclusió de persones amb diversitat funcional i si col·laboren en jornades municipals de l’Ajuntament.

A l’hora de sol·licitar les ajudes, aquestes entitats han presentat el projecte amb detall, explicant les seves activitats, els seus objectius i la seva finalitat, així com han aportat altres dades com a pressupost, calendari d’activitats o recursos necessaris. Aquestes subvencions serviran per a subvencionar fins al 75% del cost total del programa de cada associació sol·licitant. Així, des del consistori s’ha establit que es finançarà el muntatge d’espectacles, actes culturals, tallers i cursos; les despeses de material, transport i allotjament; la col·laboració de personal tècnic, o despeses de propaganda o publicitat, per exemple.

Aquestes subvencions s’emmarquen dins de les línies i programes de suport al sector cultural impulsats des de l’Ajuntament que lidera l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet. En aquest sentit, Pastor ha recordat que “el consistori renova any rere any el seu compromís amb la cultura mitjançant la signatura de convenis amb entitats locals, com per exemple les bandes de música d’Onda”.

Finalment, Pastor s’ha mostrat “molt satisfet” per la concessió d’aquestes subvencions doncs “la prioritat de l’equip de govern és sempre garantir que es realitzen activitats que fomenten valors positius, reforcen la igualtat d’oportunitats i faciliten l’accés a la cultura de totes les persones”.

 

 

 

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.