Èxit de participació del “Festival 3 Cultures+1′ celebrat a Onda aquest cap de setmana

La segona edició de ‘Festival 3 Cultures+1’ ha finalitzat aquest cap de setmana a Onda amb gran èxit de participació i de públic, segons ha destacat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, qui ha informat de “l’excel·lent acceptació que ha tingut el festival entre la gent de la nostra localitat, però també entre persones vingudes de fora”.

La ciutat s’ha convertit durant 3 dies en un escenari que ha promogut la circulació i producció artística, recolzant i enfortint processos i espais per a dinamitzar projectes contemporanis i innovadors que han aconseguit atraure molts visitants. En aquest sentit, Huguet ha assenyalat que el públic ha valorat molt positivament les iniciatives que ha presentat l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, i les novetats que havia programat enguany, com la creació d’una Fira d’Art Emergent. Així mateix, ha explicat que “no solament hem rebut l’aprovació del públic, també dels artistes participants d’aquesta edició, que ens han mostrat el seu desig de repetir l’experiència en el pròxim festival”.

La cita, qualificada de “singular i autèntica”, ha reunit a Onda a 12 grans artistes, algun d’ells de reconegut prestigi internacional, que van exposar les seves creacions en alguns dels espais més emblemàtics del centre històric, com l’antiga presó, mentre que uns altres han exposat en cases cedides per particulars o en alguns restaurants. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda ha desvetlat que “una de les claus de l’èxit d’aquest esdeveniment ha sigut la posada en escena de la presó”, al mateix temps que ha afegit que “ha sigut tan bona l’acceptació del Festival que són molts els veïns d’Onda que han mostrat la seva intenció de cedir els seus habitatges per a la pròxima edició”. A més, Huguet ha informat sobre el gran acolliment que han tingut les visites teatralitzades al castell i centre històric, “que van cobrir en totes les seves sessions el número màxim de participants”.

Així mateix, els tallers d’arts plàstiques a càrrec de l’aula Universitària UJI-Vila d’Onda van comptar amb gran una bona afluència de públic. “Els tallers més participatius han sigut els celebrats a l’aparcament de l’antic Cinema Paradís, on els assistents han pogut viure una experiència única, que perdurarà en el temps, pintant murals de grans dimensions en les parets que es troben als peus del castell”, ha explicat l’alcalde.

D’altra banda, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, també s’ha mostrat molt satisfet per l’impacte econòmic que ha suposat l’esdeveniment en la ciutat, ja que molts assistents han decidit pernoctar tot el cap de setmana en el municipi i els hostalers han arribat a triplicar, en alguns casos, els torns de serveis.

Finalment, Huguet ha conclòs dient que “aquestes bones dades que hem collit ens animen a seguir treballant i millorant, ja que la nostra voluntat és que el festival es repetisca any rere any i es convertisca en un referent cultural que aconseguisca encara més dinamitzar l’economia d’Onda i atreure visitants de diferents llocs”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.