Onda fomenta la formació i inserció laboral oferint 7 cursos per a aturats onders

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda, liderat per l’alcalde Ximo Huguet, continua apostant per la formació dels aturats per a fomentar la inserció laboral. En aquest sentit, l’alcalde ha anunciat que en la Junta de Govern d’aquest matí s’han aprovat les bases de nous cursos amb els quals “pretenem cobrir les necessitats formatives dels aturats onders, a més de dotar-los de certificats de professionalitat”.

Concretament, a través del servei d’Assessorament i Intermediació Laboral, entre 10 i 15 aturats onders es podran formar a l’aulari del Monteblanco, en el ‘Procés de fabricació ceràmica’. Aquest curs, de 225 hores, comptarà amb 75 hores de pràctiques i dotarà als alumnes de les habilitats i coneixements necessaris per a realitzar les operacions de maneig d’equips i màquines automàtiques per a la fabricació de productes ceràmics conformats, seguint les instruccions tècniques donades i garantint la qualitat i seguretat de les operacions.

També s’ofereix el curs de ‘Cambrer de pisos, neteja d’hotel’, de 160 hores, 75 de les quals seran pràctiques i es realitzaran en diferents hotels de la província de Castelló. Ho podran fer entre 10 i 15 alumnes aturats onders inscrits en el Servei d’Assessorament i Intermediació Laboral. L’objectiu final del curs consisteix a dotar l’alumnat de capacitació professional en l’especialitat, millorant les seves competències professionals i habilitats per a l’exercici de llocs de treball en cambrera/o de pisos, afavorint així la seva inserció laboral en el sector.

De la mateixa manera, s’han aprovat les bases del curs ‘Auxiliar de botiga en el sector de l’alimentació’, que podran cursar també entre 10 i 15 alumnes, que es formaran durant 145 hores i realitzaran pràctiques en diferents centres de treball.

Aquests són els ‘cursos a la carta’ que ha programat l’Ajuntament per a generar més oportunitats d’ocupació per als onders. Tal com ha explicat l’alcalde Ximo Huguet, reben aquest nom ja que “s’ofereix formació ajustada a la demanda real del mercat laboral”. L’Ajuntament disposa d’un equip de prospectors que realitzen un treball de camp, visitant i atenent diàriament les empreses de la zona per a conèixer les seves ofertes d’ocupació. D’aquesta manera, oferixen a les empreses els seus serveis per a ajudar-los en la selecció de personal. I posteriorment els tècnics d’ocupació seleccionen d’entre els onders que han acudit al programa els perfils més adequats per als llocs de treball que existixen.

A més, amb l’objectiu de facilitar l’ocupabilitat i millorar les possibilitats d’accés al mercat laboral dels aturats, l’Ajuntament treballa en coordinació amb distintes administracions per a ampliar el ventall de l’oferta formativa, a més d’impulsar la inserció laboral a través de l’Agència de Col·locació Municipal.

D’aquesta manera, l’alcalde ha anunciat que a través de la Diputació, s’oferixen tres tallers. ‘Descobrix les teves competències laborals i dissenya la teva marca personal’, ‘Aprèn a utilitzar el teu mòbil en la cerca d’ocupació’ i ‘Informàtica bàsica i portals per a la cerca d’ocupació’ són els tallers que es realitzaren en els mesos d’abril, maig i juny, dirigits a aturats i enfocats a millorar la capacitació dels onders per a trobar ocupació.

Finalment, el consistori oferirà a través de la Centre de Turisme de Castelló de la Generalat Valenciana (CDT) el curs de ‘Manipulador d’aliments’, que s’impartirà a la Casa de la Cultura durant el mes de març.

Sens dubte, aquests 7 cursos són un clar exemple que l’equip de govern està bolcat a oferir als veïns del municipi distintes accions formatives que inclouen teoria i pràctica. “Malgrat que no és competència directa de l’Ajuntament, seguim una estratègia per a intentar encaixar la demanda dels aturats del municipi, que acudixen a l’Ajuntament en la cerca d’un nou lloc de treball, amb assessorament i iniciatives formatives que milloren la seva competitivitat en el mercat de treball i està donant molt bons resultats”, ha dit l’alcalde, qui ha assegurat que “continuarem invertint en matèria de formació per a millorar les possibilitats de trobar ocupació dels onders i avançar tots junts com a ciutat” .

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.