Onda evita 26 talls d’aigua a famílies en situació vulnerable

L’Ajuntament d’Onda ha evitat 26 talls en el subministrament d’aigua a famílies en situació de risc d’exclusió social gràcies al conveni signat amb Facsa. “És una dada que avala la necessitat de mantenir el programa d’aquest equip de govern, que lidera Ximo Huguet, contra la pobresa energètica i garantir una resposta ràpida a les famílies d’Onda que es troben en situació d’emergència social”, ha afirmat la tinent d’alcalde de l’àrea de Política Social del consistori, Mari Carmen Aguilella.

La tinent d’alcalde ha recordat que en el mes de setembre, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el president de FACSA, Enrique Gimeno, van signar un conveni perquè les famílies en situació de vulnerabilitat tingueren assegurat el subministrament d’aigua. El conveni arreplega les condicions i mecanismes de col·laboració entre el consistori i FACSA, que principalment es refereixen a ajornaments de pagament i procediments per a evitar talls d’aigua potable per impagament.

El text coordina les ajudes municipals destinades a cobrir les necessitats mínimes de subministrament d’aigua a famílies en situació de vulnerabilitat social i a pal·liar la pobresa energètica. “L’objectiu és que no hi haja llars onderes que per la seva situació econòmica de vulnerabilitat es queden desproveïts del subministrament d’aigua”, ha destacat Aguilella.

El consistori, a través del departament de Política Social, avalua les circumstàncies de necessitat de manera individual per a determinar les persones que finalment passaran a ser beneficiàries de les ajudes municipals. Per la seva banda FACSA està evitant la suspensió del subministrament d’aigua potable sense aplicar càrrec per demora des que reba la comunicació per part de l’Ajuntament. D’aquesta manera, es mantindrà el subministrament fins que l’ajuda haja sigut tramitada.

Finalment, Aguilella ha assegurat que “l’Ajuntament continuarà jugant un paper actiu en la lluita contra la pobresa energètica, així com la pèrdua de l’habitatge per no poder atendre el pagament del lloguer”. En aquest sentit, la tinent d’alcalde de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha recordat que els Pressupostos Municipals de 2017 tenen com a prioritat les accions socials. “Dels 25 milions del Pressupost Municipal, 2,3 milions es destinaran a mesures transversals que impulsaran la cohesió social i lluitaran contra la pobresa i l’exclusió, articulades a través d’un pla estratègic”, ha conclòs Aguilella.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.