Onda assessora a joves estudiants en autoocupació i recolza els seus projectes emprenedors

El president del Pacte Territorial per l’Ocupació i alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha participat en una xarrada informativa dirigida a alumnes dels cicles formatius d’Administració i Gestió i Comerç de l’institut d’Educació Secundària Serra d’Espadà.

Un total de 80 joves de la localitat han rebut informació sobre l’accés al mercat laboral sent emprenedors i se’ls ha orientat respecte als passos que s’ha de seguir en cas de tenir una idea de negoci. A més de respondre a tots els seus dubtes, se’ls ha explicat els projectes que està duent a terme el Consorci de la Ceràmica com el de ‘Potenciació de l’autoocupació i suport a les Pimes’, amb el qual s’ofereix al ciutadà de forma gratuïta dos serveis.

Concretament, sobre el projecte ‘Potenciació de l’autoocupació i suport a les PIMES’, se’ls ha explicat que mitjançant la xarxa PAE (Punt d’Atenció a l’Emprenedor), se’ls pot assessorar en tot el procés de creació d’empresa, tant autònom com societat. Quant a la ‘Tutorització en la transmissió d’empreses’, se’ls ha informat en què consisteix el projecte, detallant que hi ha negocis que per distints motius, en compte de tancar-se definitivament, poden ser traspassats a altres persones interessades a tenir la seva pròpia empresa i d’aquesta manera, continuar amb l’activitat. Així mateix, els alumnes onders saben ja que a través d’aquest servei, en el cas d’estar interessats, se’ls ajudarà i acompanyarà en tot el procés de transmissió quant a informació d’alta, registre d’activitat, subvencions, impostos, etc. En aquest sentit, Ximo Huguet ha assegurat que “continuarem realitzant xarrades en els centres educatius i sumant esforços per a assessorar a l’emprenedor i guiar a aquells que desitgen mantenir alguna activitat empresarial per a fomentar la creació d’ocupació, la reactivació econòmica i el creixement de la ciutat”.

Sota aquestes premisses, el president ha convidat als joves a recórrer a aquests serveis gratuïts i ha destacat que “l’objectiu final és impulsar la creació d’ocupació, fomentant la cultura emprenedora i potenciant la competitivitat de les empreses existents i la promoció econòmica dels municipis que participen en el Consorci, assessorant i acompanyant a emprenedors durant tot l’itinerari de creació de l’empresa, des de l’inici de la idea fins a la seva consolidació del projecte empresarial generador d’ocupació”.

A Onda, aquest servei d’assessoria i tutorització en la transmissió d’empreses es troba en la Casa de la Cultura i atén els dimecres alterns en horari de 8.00 a 14.00 hores i els dijous alterns de 8.00 a 15.00 hores. Qualsevol persona que necessite assessorament en el seu projecte de cessió o transmissió empresarial ha de sol·licitar cita prèvia telefònicament en el 672105256 o per correu en proyectos@pacteceramic.es.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.