Les dones d’Onda aprenen defensa personal en el curs que imparteix la Policia Local

  • Quasi 40 dones participen en les primeres classes d’aquest taller que està inclòs en la programació del ‘Març de la Dona’

    L’Ajuntament d’Onda, a través de la Policia Local, ha iniciat aquesta setmana el curs de defensa personal per a dones, que està inclòs en la programació especial de la dona organitzada pel consistori per al ‘Març de la Dona’. El taller, que es desenvolupa els dimarts i els dijous de 17.30 a 19.00 hores en el Casal Jove, ha tingut un gran èxit de convocatòria i en els seus primers dies han assistit quasi 40 dones de diferents edats.

    Aquestes classes de formació no sols estan dirigides al col·lectiu de dones víctimes de violència de gènere, sinó que s’han fet extensives també a la resta de dones d’Onda que estan interessades a iniciar-se o ampliar coneixements de defensa personal. En aquest sentit, la regidora de Policia Local, Mari Carmen Aguilella, considera important que, “aquelles dones que ho desitgen, puguen formar-se en tècniques de prevenció i autoprotecció” i ha assenyalat que “amb l’organització d’aquestes classes el consistori pretén ajudar a reforçar la confiança i la seguretat de moltes dones en si mateixes”.

    L’objectiu d’aquest curs és oferir a les dones les tècniques més útils per a salvaguardar la seva llibertat quan aquesta es puga veure amenaçada per situacions, esdeveniments i persones imprevisibles. “És important que les dones coneguen les circumstàncies en què es produïxen aquestes agressions, quines estratègies poden emprar per a evitar-les i què han de fer quan aquestes ja s’han produït. La legítima defensa, la proporcionalitat i la congruència, fan fonamental conèixer certs conceptes relacionats amb la defensa de la nostra pròpia integritat i llibertat”, ha destacat Aguilella, qui també s’ha inscrit en aquest curs que ha estat planificat en coordinació amb l’àrea d’Igualtat que gestiona el regidor Asensio Blaya.

    Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha informat que dos agents de la Policia Local, amb formació especialitzada, impartixen aquestes sessions que finalitzaran el 6 d’abril. Un d’ells és integrant de la unitat de Proximitat i atenció ciutadana de la Policia Local i especialista en arts marcials, mentre que l’altre agent forma part de la Unitat de Seguiment i protecció a les víctimes de violència de gènere i integrant del grup de mediació veïnal. “La gran acollida d’aquest primer curs i les sol·licituds que continuem rebent, fan que ens plantegem realitzar de forma periòdica aquest tipus de taller al llarg de l’any”, ha avançat Izquierdo, qui ha conclòs dient que “aquest èxit indica que hem d’avançar en la professionalització policial i la seva integració directa en els àmbits socials de la ciutadania ondera”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.