L’alcalde d’Onda sol·licita els permisos per a continuar les excavacions de la Plaça de la Sinagoga

  • Les obres de remodelació van deixar al descobert restes andalusíes amb un gran mur, el pis empedrat d’una estada, uns pilars d’un possible arc medieval i unes escales

    L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha sol·licitat a la Direcció Territorial de Cultura i Patrimoni de Castelló els permisos pertinents per a poder continuar amb les excavacions de la Plaça de la Sinagoga, que en la primera fase de les obres de remodelació van sorprendre a tot el municipi en descobrir la presència de restes d’important valor històric.

    Mitjançant aquesta sol·licitud, l’equip de govern pretén agilitar els processos burocràtics i facilitar les labors d’intervenció arqueològica en aquesta plaça del centre històric d’Onda, on els treballs han quedat paralitzats a l’espera d’una nova autorització. Les obres van deixar al descobert diferents elements que podrien ser andalusíes. Entre ells un gran mur, el pis empedrat d’una estada, diversos pilars que podrien haver sostingut un arc medieval i unes escales de més de 7 graons, tot açò en molt bon estat de conservació.
    Així mateix, l’alcalde s’ha reunit aquesta setmana amb els redactors del projecte de la remodelació de la plaça per a estudiar de forma coordinada els nous passos a prendre. En aquest sentit, Huguet ha informat que “el pla original de remodelació de la plaça canvia el seu full de ruta de forma obligatòria i s’adaptarà als avanços i descobriments que es vagen fent sobre el terreny de forma consensuada, tal com ens han indicat des de la Direcció Territorial de Cultura i Patrimoni”. Per a Ximo Huguet “aquest descobriment suposa un valor afegit que sumar al patrimoni històric i cultural d’Onda. A més de que ens permeten conèixer els orígens i les diferents civilitzacions que van passar per la nostra ciutat, aquestes restes ens ajudaran a potenciar el turisme”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.