L’Ajuntament repartirà 1.500 poals per a iniciar el pla pilot de recollida de residus orgànics

  • El projecte s’implanta inicialment a la zona de l’avinguda Catalunya i voltants, on s’ha realitzat una campanya prèvia informativa

L’Ajuntament d’Onda repartirà aquest dilluns entre els veïns de l’avinguda Catalunya i voltants 1.500 poals per a iniciar la prova pilot sobre la recollida de residus orgànics. L’objectiu de l’Ajuntament és implantar aquest projecte inicialment en aquesta zona del municipi i en el cas de resultar reeixida per la seua acceptació, ampliar la mesura a la totalitat del terme.

Des del 13 i fins al 17 de març, al Pavelló Víctor Cabedo, en horari de 17.30 a 22.30 hores, els ciutadans que participen en aquesta campanya podran recollir un poal de 10 litres de capacitat, en el qual posteriorment abocaran únicament la fracció orgànica dins de les bosses biocompostables.

L’empresa concessionària del servei de recollida, FCC, instal·larà 20 contenidors específics de color marró, de 360 litres cadascun, en els quals els usuaris podran depositar, per exemple, les restes de verdura i fruita, pa i aliments caducats, restes de menjar cuinat o taps de suro. La prova es desenvoluparà al llarg de vint setmanes durant les quals la freqüència del servei no variarà, realitzant-se els dimarts, dijous i dissabtes, a partir del dia 21 de març.

El “cinquè contenidor” és encara un sistema desconegut per a molts ciutadans pel que s’ha desenvolupat una campanya informativa prèvia a la posada en marxa del nou sistema. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assenyalat que, perquè el servei siga tot un èxit, “és necessària la col·laboració i implicació de tots els veïns, perquè de la participació ciutadana depenen dos aspectes: la quantitat de residus arreplegats i la seva qualitat. La primera justifica l’existència del sistema i, la segona evita, com succeeix en alguns casos, que als centres de compostatge arribe un residu més paregut al fem habitual que a la fracció orgànica”. Per tot això, ha animat els ciutadans a participar en aquest programa pilot i els ha traslladat la importància “d’implicar-se” en aquesta recollida selectiva i la necessitat de contribuir entre tots a reduir la quantitat de residus generats i implementar polítiques que permeten la valoració i aprofitament dels mateixos per a altres usos. “Els onders ens hem marcat el repte de continuar avançant cap a una ciutat més sostenible. Per això fem un pas més en el fet de participar en la recollida selectiva, depositant cada residu en el seu contenidor respectiu”, ha conclòs l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.