L’Ajuntament impulsa l’ocupació amb un nou programa municipal d’ajudes a la contractació

  • Les noves ajudes municipals premiaran qüestions com la duració dels contractes, a més d’afavorir l’ocupació per a col·lectius amb més dificultats

L’Ajuntament d’Onda ja té preparades les noves bases per a 2017 d’ajudes econòmiques per a la contractació de persones aturades de la localitat. L’alcalde Ximo Huguet ha presentat aquest matí el programa, emmarcat en l’estratègia de l’equip de govern per a “impulsar l’ocupació i treballar des de tots els àmbits possibles en la lluita contra l’atur a la ciutat”.

L’alcalde d’Onda és conscient que “les Pimes i els empresaris autònoms locals han sigut i són motor principal de l’economia en la ciutat”. Per això, l’equip de govern liderat per Huguet, “conscient de les dificultats que puguen estar tenint en el context econòmic actual, proposa un programa d’ajudes orientades a facilitar la creació d’ocupació”.

En concret, el programa municipal pretén facilitar a les empreses d’Onda la contractació d’onders aturats. “Amb aquestes ajudes directes, s’incentiva la contractació d’onders afavorint col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral i fomentant l’ocupació estable mitjançant la contractació indefinida directa i la conversió de contractes temporals en indefinits”. D’aquesta manera, l’Ajuntament destinarà 500 euros de forma directa en aquells casos en els quals la contractació tinga una duració de, almenys, 3 mesos; 1.000 euros en el cas de contractes de sis mesos i 1.500 euros per als indefinits. A més, en el cas que contracten persones aturades de llarga duració, en risc d’exclusió, persones aturades amb una discapacitat igual o superior al 33%, o autònoms que contracten el seu primer treballador, rebran una bonificació addicional de 200 euros. “Es tracta d’impulsar la contractació digna amb aquestes ajudes que premiaran qüestions com la duració dels contractes, a més d’afavorir l’ocupació per a col·lectius amb més dificultats”, ha explicat Huguet, qui ha recordat que “aquest programa se suma a altres accions que està realitzant l’equip de govern encaminades al foment de l’ocupació i a la creació de noves oportunitats com a cursos d’inserció, formació o tallers”.

Les sol·licituds poden presentar-se fins al 15 de setembre per registre d’entrada de l’Ajuntament d’Onda, amb l’imprès normalitzat que estarà disponible en el mateix i en la pàgina web municipal www.onda.es.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.