L’Ajuntament d’Onda tanca l’exercici 2016 amb un superàvit de 315 mil euros i un romanent de quasi 5 milions

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerdà, ha presentat els resultats de l’exercici 2016, que confirmen la bona salut de les finances municipals, així com la bona gestió que ha dut a terme l’equip de govern socialista que encapçala l’alcalde Ximo Huguet en el seu primer any complet de mandat.

Cerdà ha explicat que la liquidació del pressupost ha llançat al tancament de l’exercici un superàvit de 314.879,33 euros i un romanent de tresoreria de 4.820.688,18 euros, complint estrictament la regla del gasto, amb 873.893,67 euros. Amb això, la regidora d’Hisenda ha assenyalat que, “malgrat els bons resultats econòmics, no podem oblidar que ens trobem dins d’un Pla Econòmic Financer, a conseqüència de no haver complit la regla del gasto en el 2015, a causa del gasto desmesurat i sense control que va fer el PP en la primera part d’aqueix exercici, en plena campanya electoral”. Aquest Pla Econòmic Financer obliga a l’actual equip de govern a complir en 2017 amb tota el que marca la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, la qual cosa impedeix a l’Ajuntament disposar amb total llibertat del romanent de tresoreria, ja que el Pressupost de 2017 ja és superior al del 2016 en més d’un milió d’euros. En aquest sentit, Cerdà ha assenyalat que “tenim uns diners que no sabem si podrem gastar, ja que estem obligats sí o sí a complir amb tots els límits en l’exercici 2017, pel fet d’estar dins del Pla Econòmic Financer”.

Així mateix, la regidora d’Hisenda ha informat que en la sessió plenària celebrada ahir, es va aprovar amb els vots favorables de PSOE i Ciutadans, i les abstencions de la resta de partits, la utilització del romanent per a finançar la construcció d’un pavelló poliesportiu. De la mateixa manera, a proposta de l’equip de govern, es va aprovar el no sol·licitar el préstec que finançaria la seua construcció, “de manera que així s’aconsegueix reduir el deute de l’Ajuntament en quasi 900.000 euros”.

En conclusió, la responsable de l’Àrea d’Hisenda ha afirmat que “l’execució pressupostària i el compliment de les exigències del Pla Econòmic Financer, vénen a reconèixer la bona gestió dels recursos públics, de forma responsable i eficaç d’aquest equip de govern, complint al mateix temps amb la legalitat”. Finalment, Cerdà ha aprofitat l’oportunitat per a instar el Govern d’Espanya a permetre als ajuntaments “utilitzar els romanents i superàvits dels quals disposem, sense tantes limitacions, per a poder dur a terme més inversions que suposen un gran impuls per a la nostra ciutat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.