L’Ajuntament d’Onda manté el tractament contra el mosquit tigre i actua contra les larves

  • L’àrea de Sostenibilitat del consistori actua un any més contra la possible aparició de possibles plagues a través d’un protocol específic municipal

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que l’àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament que lidera Ángel Badenas, ha activat novament una campanya municipal específica contra el mosquit tigre per a prevenir l’aparició de plagues. Durant les últimes dues setmanes s’han realitzat diverses batudes per a identificar en el municipi possibles focus de proliferació de mosquit com són estanys d’aigua, basses de reg o zones d’estancament d’aigua de pluja.

Segons l’informe elaborat després de la intervenció, la presència de mosquits adults en la localitat és baixa. Durant la inspecció s’han trobat larves en unes quantes zones d’Onda, havent-se realitzat el tractament corresponent en tots ells evitant la seva conversió en adults. En aquest sentit, l’alcalde ha informat que “s’ha realitzat el mateix tractament que l’any passat, perquè va resultar molt reeixit”. Concretament, es tracta d’un tractament larvicida mitjançant productes biològics respectuosos amb el medi ambient i s’ha aplicat un tractament adulticida en distints punts de la localitat, així com en diferents fàbriques abandonades, on es troben depòsits d’aigua estacada, i en tots els embornals del nucli urbà on l’Ajuntament té accés.

De la mateixa manera, l’alcalde ha recordat que el mosquit tigre deposita els seus ous en xicotets punts d’aigua estancada que, per regla general, solen estar en propietats privades. Per a combatre’ls, el consistori va crear una ordenança en 2016. “Des de l’entrada en vigor d’aquesta ordenança comptem amb un instrument normatiu per a poder actuar en terrenys de propietat privada, ja que és en aquests espais on hi ha un major reg de proliferació del mosquit tigre”. D’aquesta manera, els propietaris de terrenys o solars, que a més compten amb objectes susceptibles de crear condicions de proliferació del mosquit, estan obligats a mantenir nets d’herbes, fems, runes i aigües estancades.

Per a l’equip de govern és prioritari adoptar les mesures necessàries per a garantir l’absència de mosquits amb l’arribada del bon temps i, “encara que no podem evitar l’aparició de mosquits, estem actuant perquè no es tornen a repetir els episodis de fa dos anys”. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament continua atacant d’arrel als mosquits en el municipi i desenvolupa diferents actuacions relacionades amb el control dels mateixos. Entre elles, destaquen la realització de campanyes de prevenció en les quals s’informa la ciutadania a través de vídeos i díptics, imprescindibles per a difondre entre la ciutadania les claus de la prevenció contra els mosquits.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.