L’Ajuntament d’Onda forma a 1.500 escolars en educació viària

La Policia Local d’Onda, entre les seves accions preventives per a la millora de la seguretat, està impartint educació viària a diferents cicles d’ensenyança. Aquesta setmana els alumnes de Primara han començat les classes pràctiques al circuit de seguretat viària situat al Casal Jove, on els escolars estan adquirint coneixements des del punt de vista del conductor, conduint bicicletes i quads.

En total, 1.500 alumnes onders de Primària i Secundària estan participant en aquest nou curs. Agents de la Policia Local imparteixen aquestes classes pràctiques des del mes de març fins maig. Prèviament, han realitzat classes teòriques en els centres escolars, sent els més menuts, de primer de Primària, els que han passejat pels carrers d’Onda, prestant especial atenció a l’encreuament de carrers amb pas de vianants i semàfors.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Onda contínua un curs més amb aquesta campanya amb l’objectiu de transmetre als més xicotets valors que els ajuden a interioritzar hàbits i actituds que garantisquen la prevenció de riscos en les vies d’ús públic”, ha explicat la regidora de Policia de l’Ajuntament, Mari Carmen Aguilella. Així mateix ha recordat que “amb aquesta formació adaptada a cada grup escolar, l’Ajuntament d’Onda introdueix el concepte de seguretat viària en l’àmbit educatiu per a fomentar entre els menors bons hàbits en la via pública”.

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha destacat la importància de realitzar activitats d’Educació i Seguretat Viària. Per a Izquierdo és necessari que “els xiquets i xiquetes coneguen de primera mà quines són les qualitats d’una ciutat i quins són els seus problemes i perills viaris. No hi ha dubte que, l’educació és un dels pilars fonamentals en la prevenció d’accidents de tràfic i de la convivència ciutadana en els nostres carrers”. En aquest sentit, Izquierdo ha destacat que des de la Direcció de Policia “ens sentim motivats a millorar dia a dia nostres intervencions, per a satisfer amb això les expectatives dels alumnes onders i les seves necessitats”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.