L’Ajuntament d’Onda dóna ajudes directes a la rehabilitació per a impulsar l’economia local

L’Ajuntament ha presentat les noves bases per a 2017 de les ajudes directes a la rehabilitació d’habitatges i edificis residencials del municipi que permetran impulsar i dinamitzar l’economia local, principalment del sector ceràmic. “Un dels objectius d’aquest Ajuntament és ajudar a un sector clau per a la recuperació econòmica com és el cas de la construcció i pretenem aconseguir-ho amb aquestes subvencions que són compatibles amb les d’altres administracions”, ha anunciat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.


Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes tots aquells habitatges que superen els 15 anys d’antiguitat i els veïns del municipi podran percebre fins a 4.000 euros per a habitatge individual i fins a 5.000 euros si es tracta d’un edifici plurifamiliar. L’import mínim a considerar del pressupost, a efectes a optar a subvenció, és d’1.200 euros per a habitatges individuals i de 2.000 euros per als plurifamiliars. Amb caràcter general, l’ajuda serà del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l’immoble tinga més de 50 anys i fins a un 15% extra si s’utilitza material ceràmic per al paviment o el revestiment, depenent de la superfície coberta. També se subvencionarà amb un 10% addicional aquella actuació compresa en el Centre Històric Protegit (CHP).
D’aquesta forma, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet dóna resposta a una demanda social dels veïns i veïnes d’Onda, en un compromís de l’Ajuntament per mantenir unes ajudes que ja van obtenir un gran èxit l’any passat. 55 onders es van beneficiar en 2016 d’aquestes ajudes, suposant un impacte econòmic d’aproximadament 500.000 euros només en obres. De les 117 empreses que van participar, el 72% eren d’Onda, la qual cosa va incentivar la creació de nous llocs de treball. “La rehabilitació és el sector que més economia genera perquè implica tant a la construcció com als subministraments o la indústria ceràmica, entre molts uns altres, i pot suposar també un impuls important al sector del taulell i per tant, la creació de nous llocs de treball en la nostra localitat”, ha afirmat Huguet, qui ha assegurat que amb aquest programa “avancem en la consolidació de l’espai urbà, adaptant-ho a les noves normatives d’accessibilitat i eficiència energètica”.
El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de setembre i el pagament de la subvenció serà del 70% una vegada es concedisca, mentre que el 30% restant es pagarà una vegada executada l’obra i justificades les despeses.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.