L’Ajuntament d’Onda construirà una àrea d’autocaravanes per a atraure turisme

  • L’alcalde Ximo Huguet anuncia que les obres començaran a finals d’abril i espera que la instal·lació siga una realitat aquest estiu

L’Ajuntament d’Onda crearà una àrea d’estacionament d’autocaravanes amb l’objectiu d’atraure més turisme a la localitat. “La creació d’aquesta zona propiciarà l’arribada a la ciutat d’aquest tipus de turistes que generen un important impacte econòmic, beneficiant al comerç i l’hostaleria local”, ha afirmat l’alcalde Ximo Huguet.

Durant aquestes setmanes, l’alcalde i el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, Ángel Badenas, s’han reunit amb el delegat territorial de la Comunitat Valenciana de la Plataforma Autocaravanes Autònoma (PACA), José Esteve, per a acabar de concretar el projecte que, en breu, s’adjudicarà a una empresa d’Onda. En aquest sentit, Huguet ha anunciat que s’espera que les obres comencen a finals del mes d’abril i que la instal·lació siga una realitat aquest estiu. La partida pressupostària per a la construcció d’aquesta instal·lació és de 50.000 euros, a proposta del partit polític Ciutadans.

D’esta manera, Onda comptarà en 2017 amb una parcel·la de propietat municipal que estarà ubicada al costat del camp municipal d’esports l’Olímpic. La zona comptarà amb 16 places per a autocaravanes i ocuparà una superfície de 5.000 metres quadrats. L’aparcament es disposarà en bateria, a un costat i a l’altre d’un corredor central, i les mesures de cada una de les places serà de 8×4 metres aproximadament. S’oferirà aigua potable i eliminació d’aigües negres d’aquests vehicles i en el plantejament de l’obra s’han projectat preinstal·lacions per a futurs serveis. A més, en l’espai destinat a les autocaravanes, es col·locarà un paviment vegetalitzable semblant al del pàrquing ‘Paraíso’.

Huguet ha assegurat que “l’àrea comptarà a més amb un panell de senyalització en el qual es donaran a conèixer totes les possibilitats que ofereix la nostra ciutat, des de comerços i llocs de restauració fins a la programació cultural i esportiva, passant per la nostra oferta de patrimoni natural, monumental i museístic”.

Finalment, l’alcalde, ha destacat que l’obra s’ha dissenyat des d’un punt sostenible, afavorint el drenatge del terreny, però sense oblidar la comoditat de l’usuari. També comptarà amb una plantació d’arbres del tipus morera que, a l’ésser de fulla caduca, oferirà major solejada a l’hivern i ombra a l’estiu, amb el mínim manteniment.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.