L’Ajuntament d’Onda assessora als veïns sobre clàusules sòl

  • A través del servei gratuït que ofereix l’Oficina d’Intermediació Hipotecària, el consistori ajuda als onders a resoldre els seus dubtes

Des de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària (OIH) de l’Ajuntament d’Onda s’ha habilitat un servei d’assessorament gratuït per les veïnes i veïns que s’hagen vist afectats per les les clàusules sòl, un tipus de taxa de la hipoteca que beneficiava a les entitats financeres i que ha sigut anul·lada pel Tribunal Suprem.


La tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que davant aquesta nova situació, des del consistori s’ha decidit ampliar el servei que ofereix l’Oficina d’Intermediació Hipotecària per a solucionar els dubtes que plantegen els onders i explicar-los com afecten les clàusules sòl o les despeses de constitució de les hipoteques a l’economia familiar, a més de com reclamar per aquests conceptes. En aquesta línia, Aguilella ha indicat que espera que aquest servei engegat per la corporació municipal “siga d’utilitat i puga ajudar al fet que moltes famílies sense recursos tinguen a la seva disposició un servei d’assessorament gratuït que els servisca per a poder reclamar el que és just”.
Aquest servei, que està disponible cada dimarts de 9.30 a 13.30 hores a la Casa de la Cultura, se sumisca a tots els que ja prestava aquest equip de professionals. “Aquesta oficina ja ha aconseguit frenar desnonaments, ha ajudat a negociar lloguers o refinanciar un deute, ha aconsellat sobre com fer front a préstecs hipotecaris de les entitats creditores, i ha assessorat legal i jurídicament enfront de diversos problemes davant els quals la ciutadania se sent indefensa”.
Aguilella ha recordat que aquest pla d’assessorament està inclòs dins del compromís adquirit per l’equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet, de “protegir a les persones més vulnerables”. A més, la tinent d’alcalde ha destacat que, a través d’aquest servei, “l’Ajuntament aporta confiança i tranquil·litat enfront de situacions adverses, i intentem evitar que les famílies afectades arriben a casos extrems. Estem convençuts que els ajuntaments hem d’optimitzar tots els nostres recursos al màxim i orientar-los cap a la protecció de les persones que més ho necessiten”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.