Salvador assenyala que amb la nova via ciclopeatonal a Onda s’atén la demanda dels veïns i es millora la mobilitat en igualtat de condicions

  • La consellera Salvador juntament amb l’alcalde Ximo Huguet ha visitat les obres que ha dut a terme la conselleria

  • Es tracta de la primera fase de la futura connexió per als vianants del municipi amb l’Ermita del Salvador i el pressupost ha ascendit a 282.000 euros

  • Amb aquestes obres, s’ha reduït l’ample de la calçada amb el que s’ha aconseguit moderar la velocitat dels vehicles i s’ha construït una àmplia vorera

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assenyalat que amb el carril ciclopeatonal que la conselleria ha executat des del poliesportiu d’Onda fins al Camí de les Monges Clarisses, “es millora l’accessibilitat, seguretat i la mobilitat en igualtat de condicions en protegir als usuaris més vulnerables d’aquesta ruta com a vianants i ciclistes”. En aquest sentit, la consellera ha destacat que amb aquesta primera fase executada “estem complint els compromisos adquirits i donant resposta a una demanda dels veïns”.

En la seva visita a les obres al costat de l’alcalde d’Onda, Ximo Huget, i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la consellera ha explicat que aquesta actuació, ja en servei, ”és un exemple molt clar del nou model d’entendre la connectivitat de les persones i va a permetre que el casc urbà d’Onda estigui, a poc a poc, connectat amb l’Ermita del Salvador, que és un punt de referència no solament a l’agost, quan se celebra el romiatge, sinó al llarg de tot l’any”.

L’obra ha comptat amb una inversió de 282.000 euros, i segons la consellera “aquest tipus d’inversions són les que més es rendibilitzen des del punt de vista social, perquè són les inversions que gaudeixen els veïns i veïnes del municipi en el seu moment a dia i es millora així la seva qualitat de vida”.

Amb aquesta nova via s’evita que els vianants discorrin pel voral o les calçades, amb el conseqüent perill que això suposava. També s’ha aconseguit millorar la qualitat urbana de l’accés a Onda des de la carretera de Montanejos, calmar el tràfic i evitar els freqüents desbordaments del barranc de Beniparrell.

Així mateix, la consellera ha destacat els projectes comuns que comparteix l’Ajuntament d’Onda amb la conselleria. Així, a més de la mobilitat sostenible, la consellera ha fet referència a la propera signatura del conveni de l’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU) d’Onda.

Per la seva banda, l’alcalde Ximo Huguet ha mostrat la seva gran satisfacció per aquesta actuació, que té per objectiu “la millora de la seguretat vial i les condicions de mobilitat sostenible a la zona, així com oferir opcions saludables de desplaçament als ciutadans i ajudar a millorar amb tot això la seva qualitat de vida”.

Carril ciclopeatonal

El carril ciclopeatonal al costat de la carretera CV-20 part del poliesportiu municipal al costat de la rotonda en la qual coincideixen les avingudes Constitució i Serra Espadà, i arriba fins al camí del Convent de les Monges Clarisses. A partir d’aquí l’itinerari per als vianants discorre per l’interior de la urbanització Beniparrell. Aquesta és la primera fase de la futura connexió per als vianants entre el casc urbà de la localitat i l’Ermita del Santíssim Salvador.

En aquesta fase, s’ha reduït l’ample de la calçada de la carretera a 6 metres amb la qual s’ha aconseguit moderar la velocitat dels vehicles motoritzats i s’ha construït una àmplia vorera per aconseguir la connexió totalment a peu o amb bicicleta entre el municipi amb la urbanització de Beniparrell.

L’actuació ha consistit a separar físicament els tràfics per als vianants i ciclista del motoritzat, d’aquesta forma s’ha millorat substancialment el nivell de seguretat vial i s’ha complert àmpliament amb els paràmetres d’accessibilitat de les persones amb diversitat funcional. El passeig per als vianants té entre 2’5 i 4 metres d’amplària i 400 metres de longitud aproximada.

L’encaix d’aquest primer tram fins al camí de les Clarisses s’ha executat aprofitant l’actual acerat municipal i el voral i les cunetes de la CV-20. La separació física de tràfics s’ha garantit per cota i ha quedat el passeig més alt que l’actual rasant de la carretera.

El barranc de Beniparrell

El barranc de Beniparrell s’ha salvat en perllongar amb marcs prefabricats l’estructura d’arcs preexistents amb el que s’ha aconseguit diverses millores, com mantenir l’amplària amb la qual discorre el passeig actual, s’ha propiciat una àrea estancial i s’ha resolt els problemes de capacitat hidràulica que presentava l’obra de fàbrica inicial en amuntegar-se canyes, branques, etc. en l’embocadura amb les crescudes i desbordaments associats.

Amb la segona fase d’aquesta obra, el carril ciclopeatonal arribarà fins a l’Ermita del Salvador. La conselleria ja ha acordat amb l’Ajuntament la millor solució tècnica a partir de diverses alternatives considerades. En afectar a una via pecuària s’està tramitant l’autorització de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient per a la seva ocupació.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.