Onda recull les actes dels premis Alfa i signa un conveni amb SECV a Cevisama

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha recollit aquest matí a Cevisama les actes dels projectes guardonats de la 41 edició dels Premis Alfa, que seran inclosos i exposats al dipòsit permanent de la Col·lecció Premis Alfa d’Or del Museu del Taulell Manolo Safont. La sala d’Onda exposarà els prototips dels premiats, així com els projectes que han optat en la nova edició d’aquests prestigiosos premis que concedeix la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) en una mostra que es podrà visitar pròximament. Per a l’alcalde no és casualitat que la SECV escollís la institució d’Onda com a dipòsit permanent d’aquesta col·lecció “posat que el Museu del Taulell, situat a l’epicentre del ‘clúster ceràmic’ espanyol, és el millor aparador per mostrar aquests treballs que acaben convertint-se en font d’estudi per a investigadors i origen d’inspiració i de transmissió de coneixements per a professionals i experts. I, per descomptat, com a espai de delit per a visitants en general del Museu”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Onda ha recollit les actes dels premis guardonats per la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) de les empreses Bestile-Neos Additives, pel desenvolupament d’un programari de modelització de composicions ceràmiques mitjançant algorismes basats en intel·ligència artificial; Color Esmalt, pel desenvolupament d’una tinta digital transparent mat per millorar la resistència mecànica de les superfícies de les rajoles ceràmiques; i Zschimmer & Schwarz, pel desenvolupament d’un sistema de recuperació i valorització de negres serigráficas tradicionals per a la seva utilització en composicions adaptades a les noves tecnologies. L’alcalde ha felicitat a tots els equips de recerca que han participat en els premis pel seu “talent a innovar i contribuir a seguir impulsant el sector del taulell”; així com als guardonats, als qui ha dit que “l’Ajuntament se sent molt orgullós de poder participar en la preservació d’aquests projectes guanyadors, convertint-los en memòria històrica i en patrimoni col·lectiu al servei de la societat”.

A continuació, al stand provincial, Ximo Huguet i la SECV han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions, com a mostra del compromís ferm que té l’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Onda amb el sector. “Un any més, Fira València, de la mà de Cevisama, es converteix en el referent internacional de la indústria ceràmica. I Onda, motor econòmic de la província en el sector ceràmic, no podia faltar a aquesta cita”, ha assenyalat Ximo Huguet, qui ha posat l’accent en “el privilegi que suposa conjuminar esforços amb la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre”. Les dues institucions s’han compromès avui a establir, mitjançant protocols, les accions concretes i intercanvi d’experiències dins d’aquelles àrees que tenen en comú. “Amb aquesta rúbrica, pretenem regular i promoure la recerca de la cultura del taulell, facilitar i afavorir la difusió del coneixement en l’àmbit dels materials ceràmics i vitris, cooperar en la realització d’activitats formatives, jornades i congressos, prestar-se assessorament mutu i desenvolupar conjuntament projectes i programes de col·laboració en qüestions relacionades amb l’activitat de les dues entitats”, ha conclòs l’alcalde Ximo Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.