L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor (OMIC) d’Onda tramita 501 expedients en 2016

 

El tinent d’alcalde de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament, Ángel Badenas, ha informat que l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor d’Onda (OMIC), ubicada a la planta baixa del consistori, ha tramitat en 2016, 501 expedients de reclamació. Així es desprèn de la memòria anual del servei gratuït d’informació i assessorament als usuaris i consumidors sobre infraccions en matèria de consum, en la qual es constata que el 70% dels expedients corresponen a reclamacions i la resta a consultes.

Seguint la tendència d’anys anteriors, la majoria de les queixes acumulades fan referència a les telecomunicacions, quasi un 25% del total, seguides de reclamacions sobre electricitat amb més del 20% i del gas (un 7.70%). Tant denúncies per morosos, tallers de reparació, electrodomèstics i temes sanitaris s’han mantingut per sota del 2%, i tal com ja va ocórrer en 2015, disminuïxen les reclamacions en matèria d’habitatge fins al 6% degut, principalment, a la crisi del sector.

 

També hi ha hagut un augment considerable de la presentació de fulls de reclamacions que, des de l’OMIC, es remeten al servei Territorial de Consum de Castelló, una dada que segons Badenas “és una prova del major grau d’informació que tenen els consumidors sobre els seus drets”. D’altra banda, en les reclamacions relacionades dels bancs, s’ha observat en 2016 un augment considerable amb motiu de la recent sentència de TJUE en la qual s’acorda la devolució de les quantitats pagades de més com a conseqüència de la clàusula de sòl, amb caràcter retroactiu.

 

Finalment, Badenas ha assenyalat que Onda disposa d’aquest servei gratuït per als consumidors per mitjà de l’assessorament d’un advocat de la Unió de Consumidors de Castelló, que atén les consultes els dimarts de 16.30 a 18.30 hores, i els dijous i divendres de 9.30 a 13.15 hores.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.