L’Ajuntament tramita més de 50 expedients sancionadors per abocaments il·legals d’empreses i particulars

L’Ajuntament d’Onda ha tramitat en 2016 més de 50 expedients sancionadors per incomplint d’ordenança de residus, principalment per propiciar abocadors no controlats de restes ceràmiques o de runes, abocaments de substàncies perilloses o d’aigües residuals.

El consistori ha comunicat immediatament tant a les empreses de la localitat com als particulars responsables de realitzar aquests abocaments en zones no autoritzades del municipi de les infraccions que han comès perquè ho solucionen immediatament.

Les infraccions s’han detectat principalment en diferents polígons industrials i als voltants d’unes quantes vies pecuàries i camins. En alguns d’aquests casos, ha sigut la Policia Local qui ha localitzat als infractors en el moment d’acostar els materials residuals, per la qual cosa s’ha pogut obrir l’expedient amb tota la informació. La resta d’infraccions, que no són competència Autonòmica o de Conselleria, han seguit la tramitació habitual i han acabat solucionant-se o obrint diligències prèvies sancionadores. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha assenyalat que l’objectiu de les sancions és corregir els comportaments incívics i no adequats dels infractors. “Des de l’Ajuntament d’Onda intentem conscienciar durant tot l’any, tant a empreses com a veïns, sobre la importància de frenar l’increment d’abocaments incontrolats, així com denunciar a aquells que atempten contra el paratge natural d’Onda i el medi ambient”, ha destacat Badenas, qui ha assegurat que “en tot cas, les campanyes de vigilància i sancions posen en evidència que els infractors són una minoria, encara que les conseqüències dels seus actes siguen molt visibles en la ciutat, i que la immensa majoria dels onders col·labora en l’atenció i manteniment d’Onda”. Finalment, el tinent d’alcalde ha aprofitat l’ocasió per a fer una crida a la col·laboració ciutadana, “tant a l’hora de complir la normativa com de denunciar les infraccions de les quals es tinguen coneixement, així com identificar als infractors”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.