L’Ajuntament impulsa l’esport per a aconseguir que Onda es convertisca en una ciutat saludable

Després de l’augment d’activitats esportives, l’equip de govern realitza un major esforç per a mantenir les instal·lacions municipals i construirà un pavelló nou per a donar cobertura a la demanda dels veïns

El consistori d’Onda continua apostant per ser una ciutat saludable i es preocupa pel benestar dels seus ciutadans. Dins de l’estratègia que està duent a terme l’actual equip de govern, des de la regidoria d’Esports que lidera Francisco Chalmeta s’estan impulsant i organitzat diverses iniciatives que comprenen des de les activitats esportives fins a les xarrades d’informació i prevenció dirigides als onders. “L’Ajuntament promou l’esport a Onda a través de subvencions per al foment de la pràctica esportiva en la ciutat o ajudes per a recolzar a entitats, clubs i associacions i esportistes, i impulsar el desenvolupament d’esdeveniments esportius de la ciutat”, ha recordat el regidor d’Esports, Francisco Chalmeta. Concretament, en 2016, la ciutat va acollir més de 200 esdeveniments esportius especials, que van requerir la tramitació específica i la coordinació de la regidoria d’esports amb la resta d’àrees del consistori.

Així mateix, des de l’àrea s’aposta per integrar a tots els clubs i col·lectius esportius que desitgen utilitzar les instal·lacions municipals. En aquest sentit, Chalmeta ha informat que l’any passat es van celebrar al voltant de 60 partits regulars a la setmana dels diferents clubs esportius d’Onda, a més de 12 partits de jocs escolars. En total, el govern local va col·laborar en l’organització d’uns 2.200 partits la passada temporada, en 30 setmanes de competició efectiva, i altres 300 partits amistosos que es van efectuar en el període no competitiu.

Per a poder albergar totes aquestes competicions en la ciutat, l’equip de govern realitza un gran esforç en el manteniment de les instal·lacions municipals i inclús satisfà les necessitats dels onders construint unes noves. “Davant d’aquestes xifres queda patent el gran potencial esportiu que hi ha a Onda i per això apostem pel seu foment i projecció”, ha afirmat Chalmeta, qui davant de la necessitat de cobrir les demandes dels veïns ha recordat que “amb una inversió de 800.000 euros, l’Ajuntament construirà un pavelló esportiu”. En aquesta línia, ha assegurat que “després de l’augment d’activitats esportives era necessari crear una nova infraestructura en la ciutat per a donar cobertura a tots els esports, com per exemple a la gimnàstica artística o al Tenis Taula, que fins ara no disposaven de cap instal·lació”.

L’objectiu del consistori és garantir que l’agenda esportiva sumeix oferta cada any, sense perdre qualitat, alhora que es puguen gaudir en unes instal·lacions de primer nivell. “Pretenem que Onda siga una ciutat saludable i per a aconseguir-ho és necessari comptar amb unes instal·lacions esportives amb alts criteris de qualitat i eficiència, a més d’impulsar un model esportiu per al desenvolupament adequat dels onders, implantat per a això una cultura preventiva en la ciutat”, ha conclòs Chalmeta.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.