L’Ajuntament implica als clubs esportius en la creació d’un reglament d’ús de les instal·lacions municipals

El regidor de l’Ajuntament d’Onda Francisco Chalmeta ha presidit a la sala La Cassola una nova sessió del Consell Assessor d’Esports amb l’objectiu de coordinar la representativitat dels ciutadans de la localitat, propiciar el debat, la comunicació i la participació en relació a les polítiques que el consistori té encomanades en l’àmbit esportiu. D’aquesta manera, l’actual equip de govern torna a comptar amb l’opinió dels ciutadans d’Onda i integra a totes les entitats i clubs que tenen veu en la ciutat.

Durant aquest Consell Assessor d’Esports, que representa a la majoria dels onders i als diferents sectors implicats en la pràctica de l’esport de la ciutat, s’ha exposat un esborrany del ‘Reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals’, tal com es va acordar en una sessió plenària a petició dels grups polítics Onda Sí Se Puede, Compromís i Esquerra Unida. Amb aquest reglament es pretén regular la utilització i gestió de les distintes instal·lacions esportives municipals, garantint per un costat els drets dels usuaris a les mateixes i, d’un altre, establint les obligacions d’aquests. Chalmeta ha destacat que “per a poder albergar les nombroses competicions que es disputen a la ciutat, l’equip de govern realitza un gran esforç en el manteniment de les instal·lacions municipals i inclús satisfà les necessitats dels onders construint unes noves, com el futur pavelló esportiu que donarà cobertura a esports com la gimnàstica artística o el Tenis Taula, que fins ara no disposaven d’espai”. El regidor d’esports ha destacat que “l’objectiu del consistori és que els onders puguen gaudir d’unes instal·lacions de primer nivell i, per a això hem de cuidar-les entre tots”, alhora que ha afirmat que “pretenem que Onda siga una ciutat saludable i per a aconseguir-ho és necessari comptar amb unes instal·lacions esportives amb alts criteris de qualitat i eficiència”.

En regidor d’esports també ha repassat durant la sessió les distintes accions dutes a terme per l’àrea que gestiona, alhora que ha destacat un augment del 10% del nombre de clubs que s’han inscrit a Onda en l’últim any respecte a 2015. De la mateixa manera, ha repassat les xifres rècords en qüestió d’esdeveniments esportius realitzats a la localitat durant 2016 “fruit de l’estratègia que està duent a terme l’actual equip de govern”. En aquest sentit, Chalmeta ha recordat que “l’Ajuntament promou l’esport a Onda a través de subvencions per al foment de la pràctica esportiva a la ciutat o ajudes per a recolzar a entitats, clubs i associacions i esportistes, i impulsar el desenvolupament d’esdeveniments esportius de la ciutat”. Concretament en la temporada passada, a Onda es van realitzar 2.500 esdeveniments esportius, entre les competicions oficials de temporada i pretemporada, i quasi 200 actes especials que van requerir la tramitació específica i la coordinació de la regidoria d’esports amb la resta d’àrees del consistori.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.