L’Ajuntament garanteix l’atenció dels majors dependents en la seva llar a través del programa d’Ajuda a Domicili

Els majors d’Onda són una prioritat per a l’actual equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet. Per això, han realitzat importants esforços a través de polítiques socials per a dotar a la localitat de més i millors serveis per a aquest col·lectiu. En aquesta línia, la tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha recordat que el consistori garanteix l’atenció dels majors dependents en la seva llar a través del programa d’Ajuda a Domicili.

L’objectiu principal d’aquest servei és proporcionar major suport en el domicili a les persones majors que ho precisen, per a promoure la seva independència i autonomia personal. “Es pretén aconseguir el manteniment dels majors onders en el seu propi entorn i millorar la seva qualitat de vida”, ha afirmat Aguilella.

Actualment, el programa d’Ajuda a Domicili municipal està prestant aquest servei bàsic de persones majors dependents a 58 ciutadans d’Onda que ho necessiten. Als beneficiaris d’aquest programa, se sumen altres 18 persones dependents que tenen aprovada l’ajuda a domicili per part de la Conselleria, a través de la Llei de Dependència tramitada pels serveis socials municipals. En aquesta línia, Aguilella ha explicat que “tots ells són atesos en els seus domicilis per professionals qualificats que duen a terme un conjunt d’actuacions preventives, formatives, i rehabilitadores que atenen les activitats bàsiques de la vida diària d’aquestes persones majors”.

Finalment, Aguilella ha recordat que “l’Ajuntament d’Onda ofereix altres serveis que complementen el programa d’Ajuda a Domicili com el ‘Menjar a casa’, en el qual hi ha places vacants, o la ‘Teleasistencia’ i ‘Teleayuda’, que estan dirigides a aquelles persones majors que viuen soles en els seus domicilis i serveixen perquè les famílies puguen sentir-se més recolzades i segures”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.