L’Ajuntament d’Onda sol·licita un Taller d’Ocupació en Agricultura Ecològica

  • El municipi opta a un nou pla d’ocupació que podrà donar una nova oportunitat laboral a 20 onders i comptarà amb una inversió de quasi 400.000 euros

L’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Onda continua apostant per la formació com a mitjà per a incrementar la inserció laboral i reduir la taxa de desocupació local. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha informat que des de la regidoria de Dinamització Econòmica, que dirigeix Ángel Badenas, s’ha sol·licitat la concessió d’un taller d’ocupació dirigit a incrementar l’ocupabilitat dels onders.

En concret, el consistori opta a la subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a la concessió d’aquest pla d’ocupació que tindrà una duració de 12 mesos i comptarà amb un pressupost total de quasi 400.000 euros. Aquest taller es dividirà en dos mòduls: un d’Activitats auxiliars en agricultura’ i el segon d’Agricultura ecològica’, els quals donaran una nova oportunitat laboral a 20 onders, que rebran formació, un salari i una experiència fonamental en aquestes àrees. “En aquests programes es formen íntegrament determinats perfils professionals en funció de la demanda del mercat en cada moment”, ha explicat Huguet, qui ha afirmat que “aquests tallers, que combinen formació i ocupació, s’impartiran en l’aulari formatiu del Monteblanco i comptaran amb un equip docent i directiu compost per 5 persones”.

Des de l’entrada a l’Ajuntament d’aquest equip de govern, s’està prioritzant les polítiques de formació i ocupació a través de programes dirigits especialment a aturats. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda ha assenyalat que “malgrat que l’Administració Local no té la competència directa en matèria d’ocupació, des de l’Ajuntament continuarem fent grans esforços invertint els diners que faça falta per a millorar l’ocupabilitat en la ciutat i impulsant la formació dels col·lectius amb més dificultats per a accedir al mercat laboral”. Finalment, Ximo Huguet ha insistit en el fet que “es tracta d’una estratègia de l’equip de govern que, amb aquest tipus d’accions, pretén fomentar l’ocupació a Onda i al mateix temps diversificar l’economia amb tallers com el d’Agricultura Ecològica”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.