L’Ajuntament d’Onda retira les plaques de fibrociment de la teulada de la Campaneta

  • L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Dinamització Econòmica que gestiona Ángel Badenas, ha iniciat aquesta setmana una actuació d’estabilització de la Campaneta, que consisteix en la retirada de les bigues de fusta en mal estat i de les plaques de fibrociment de la teulada, comunament cridades ‘d’uralita’.

L’equip de govern ha apostat novament per una empresa local com a mesura per a reactivar l’economia de la ciutat. En aquest cas, la mercantil Fabregat s’està encarregant de la retirada d’aquests elements i la posterior consolidació de parets i desenrunament de la zona. D’aquesta manera, el consistori, que va adquirir els terrenys d’aquesta antiga fàbrica, està assegurant les zones de perill alhora que cuida el medi ambient. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de l’àrea ha destacat que des de l’entrada a l’equip de govern dels socialistes, el consistori està procedint a “eradicar de les infraestructures públiques municipals aquells materials que continguen amiant o derivats d’aquest, com el fibrociment de la teulada d’aquesta fàbrica”.

El tinent d’alcalde ha destacat que l’actual equip de govern continua treballant per aconseguir finançament extern per a rehabilitar l’emblemàtica fàbrica, en la qual ja s’han invertit més de 300 mil euros. A més de posar en valor aquest símbol de la ciutat com a element dinamitzador del barri del ‘Castillo’, amb aquest projecte de rehabilitació es pretén impulsar artistes, empreses, visitants i turistes a dur a terme distintes activitats en ell, com ara concerts, cine, teatre, workshops o festivals, i d’aquesta manera ajudar a potenciar econòmicament i socialment aquesta zona antiga industrial. De la mateixa manera, Badenas té clar que aquesta iniciativa “implicarà a tota la ciutadania” com la resta de projectes que el consistori porta endavant des que Ximo Huguet és alcalde d’Onda.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.