L’Ajuntament d’Onda presenta els actes programats del ‘Març de la Dona’

  • L’equip de govern posa en marxa una nova campanya de sensibilització i educació en el foment de la igualtat, que se suma a les iniciatives i programes que l’Ajuntament realitza durant tot l’any

    El regidor delegat de l’àrea de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament d’Onda, Asensio Blaya, ha presentat aquesta vesprada l’ampli programa d’activitats que s’han planificat per al ‘Març de la Dona’. “Els bons resultats obtinguts l’any passat ens han motivat per a continuar treballant en una nova edició que es durà a terme durant tot el mes de març i que inclou projecció de pel·lícules, obres de teatre, tallers de defensa personal i exposicions”, ha afirmat Blaya, qui ha desgranat durant la roda de premsa els actes que formen part d’aquesta programació.

El ‘Març de la Dóna’ començarà aquest divendres a la nit, amb la projecció a les 22.30 hores a La Cassola de la pel·lícula ‘Pagament Justo’, una comèdia dramàtica inspirada a la ciutat de Londres dels anys 60. Durant el matí del dissabte, a les 12.00 hores, s’inaugurarà a la Casa de la Cultura, l’exposició ‘Dona’m foc’, amb il·lustracions d’Àngels Mallén i performance. El diumenge 5, a les 19.00 hores, se celebrarà a La Cassola la ‘V Lliga d’improvisació Teatral’ que versarà sobre la dona i la igualtat. El divendres 10, es projectarà a les 22.30 hores, a La Cassola, la pel·lícula ‘L’estació de les dones’, en la qual quatre dones s’atreveixen a enfrontar-se als hòmens a un xicotet poble de l’Índia. Destaca també la representació teatral del dissabte 11, a les 19.00 hores al Teatre Mònaco, en la qual les actrius locals Carme Juan i Maite Gil, a dues veus, representaran un espectacle amb una posada en escena moderna, en la qual, a través de la música, la dansa i les projeccions, introduiran a l’espectador en la vida i obra d’Anna Rebeca Mezquita, una il·lustre poetessa i la primera dona d’Onda a guanyar els ‘Jocs Florals’. Així mateix, els dies 15 i 16 de març, realitzaran dos passes d’aquesta obra dirigida als estudiants de l’ESO. A més, el dissabte 25 i el diumenge 26, a les 18.00 hores, al Teatre Mònaco, es projectarà la pel·lícula d’estrena ‘Figuras Ocultas’, a benefici de la ONG Santa Bárbara. I, finalment, el dijous 30 al matí, està programat un teatre-fòrum a La Cassola, dirigit als jóvens de 4 de l’ESO, que porta per títol ‘Com quedem?’ i en el qual es realitzaran preguntes com ‘Què podem fer per a millorar les nostres relacions?’. Finalment, el regidor de l’àrea ha informat que agents de la Policia Local, amb formació específica tant en tècniques de defensa com d’igualtat, impartiran un taller gratuït de defensa personal per a dones, que començarà el 21 de març i finalitzarà el 6 d’abril. Les inscripcions poden realitzar-se des del 6 fins al 13 de març, durant tot el dia, al Local d’Associacions.

Amb aquesta programació el consistori posa en marxa una nova campanya de sensibilització i educació en el foment de la igualtat, que se suma a les iniciatives i programes que l’Ajuntament realitza durant tot l’any. En aquest sentit, Blaya ha recordat que durant 2016, l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet va fomentar un pla local, després de quatre anys de deixadesa de l’anterior equip de govern, demostrat la seva aposta clara per la igualtat real de gènere. “L’any passat es va començar a elaborar, junt amb la Fundació Isonomia, el II pla d’igualtat municipal, amb l’objectiu d’afavorir i donar resposta a les necessitats que s’han detectat en aquest col·lectiu”, ha recordat Blaya, qui confia en que “es pose en funcionament al 100% enguany”. Així mateix, el regidor de l’àrea ha recordat també algunes de les accions que l’Ajuntament va posar en marxa “per a aconseguir que Onda siga més justa, inclusiva i igualitària”, com la celebració de la setmana LGTB o la campanya ‘No és no’, de prevenció d’agressions sexuals que el consistori va llançar abans de Fira d’Onda.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.