L’Ajuntament d’Onda oferta un curs per a aturats sobre el ‘Procés de fabricació ceràmica’

  • L’equip de govern facilita ferramentes a aquells veïns i veïnes que es troben en situació de cerca de treball a través d’un programa formatiu de 225 hores

    L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Dinamització Econòmica que gestiona Ángel Badenas, impulsa una acció formativa destinada a persones aturades del municipi inscrites en el Programa d’Assessorament i Intermediació laboral, amb l’objectiu de facilitar ferramentes útils de formació a aquells veïns i veïnes que es troben en situació de cerca de treball.

    En la Junta de Govern celebrada aquest matí s’han aprovat les bases per a aquesta especialitat de la qual es podran beneficiar 15 alumnes que es formaran en el ‘Procés de fabricació ceràmica’ durant 225 hores, de les quals 150 seran teòriques i 75 pràctiques no laborals.

    L’alumnat aprendrà a realitzar operacions de maneig d’equips i màquines automàtiques per a la fabricació de productes ceràmics conformats, amb l’objectiu que puguen desenvolupar posteriorment la seva activitat professional en empreses del sector. En finalitzar el curs, els assistents seran capaços de comprendre les línies d’actuació per a aplicar en l’empresa una metodologia de manteniment, sabran identificar les freqüències i tipus d’intervenció en operacions de manteniment preventiu. La metodologia didàctica d’aquest curs estarà adaptada al nivell i funcions laborals dels alumnes i serà participativa, la qual promourà i procurarà la participació activa de tots els integrants del grup.

    Aquest programa formatiu forma part de les polítiques de foment d’ocupació empreses per l’actual equip de govern i pel servei que presta el Programa d’Assessorament i Intermediació laboral, que conjuntament treballen a promoure l’ocupació i millorar la situació socialaboral de les persones sense treball, especialment d’aquelles que pertanyen a col·lectius amb més dificultats per a l’accés a l’ocupació, intervenint en els distints àmbits que obstaculitzen el seu accés al mercat laboral, oferint-los un servei d’acompanyament i tutorització que els proporcione els recursos necessaris i faciliten la seva inserció en el món laboral. En aquest sentit l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que per a aquest equip de govern “és prioritària la formació professional específica per a persones aturades. Per això, oferim programes formatius adaptats a les necessitats concretes del teixit econòmic i empresarial, amb compromisos d’inserció laboral efectiva, i que a més atenga tant la formació bàsica com compensatòria del col·lectiu implicat, que els permeta cobrir les carències formatives que dificulten el seu accés directe al món laboral”.

 

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.