L’Ajuntament d’Onda i l’Associació Valenciana d’Educadors de Museus (AVALEM) organitzen una trobada d’empreses de gestió cultural

Sota el títol “Reflexions entorn del panorama cultural valencià i propostes de millora”, el proper dissabte 4 de març es reuniran en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ representants d’empreses de gestió cultural, professionals de l’educació i representants de les administracions de l’àmbit valencià.

La tinent d’alcalde de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha explicat que “es tracta d’una jornada de debat que pretén establir-se com a punt de trobada per a, de forma distesa i còmoda, debatre i analitzar el panorama cultural valencià actual des del punt de vista educatiu”. Així mateix, ha assegurat que es realitzaran aportacions que puguen contribuir a la millora de relacions entre entitats en el model cultural actual.

Amb el propòsit d’agrupar professionals de diferents especialitats al voltant de la necessitat i importància d’educar en l’art i el patrimoni, l’Ajuntament d’Onda recolza a l’associació AVALEM, en l’organització d’aquesta jornada que respon, segons Ribes, “a la necessitat i responsabilitat de repensar l’actual panorama cultural a la Comunitat Valenciana de forma continuada, i específicament des del seu vessant més educatiu, apostant per aquesta meditació, en aquest cas, des de la perspectiva de les empreses de gestió cultural”. Aquestes, en la seva relació amb les administracions, centres educatius, museus, teatres, espais d’art, certàmens musicals i audiovisuals, espais naturals o centres d’interpretació, esdevenen un factor molt important dins de qualsevol entramat cultural. “Per això, fa falta fomentar el debat sobre els seus posicionaments i aportacions a l’actual model cultural valencià”, ha assenyalat la tinent d’alcalde.

Aquesta jornada, que està dirigida a empreses de l’àmbit de la gestió cultural i patrimonial, empreses de l’àmbit de la gestió educativa, professionals de l’educació i representants de les administracions públiques, poden realitzar la prescripció gratuïta entre el 6 i el 24 de febrer a través del següent enllaç https://goo.gl/forms/KpXWfIRRexilsNSP2.

Finalment, Ribes ha mostrat la seva satisfacció per l’ús que altres institucions fan del Museu. “La institució museística no sols és referència i inspiració per als usuaris que participen en l’ampli programa d’activitats que es realitzen allí, i molt visitada per la seva variada col·lecció de taulells que alberga i les importants exposicions que mostra. També s’ha convertit en la instal·lació preferida de distintes institucions, que pel seu gran nivell trien el nostre Museu per a oferir tot tipus de trobades, jornades i xarrades”, ha conclòs Ribes.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.