L’Ajuntament d’Onda avança en les obres de peatonalització del Camí Castelló

L’Ajuntament d’Onda continua complint amb una reivindicació veïnal escometent les obres del Camí Castelló, que consisteixen bàsicament en l’adequació del carrer perquè mantinga la mateixa estètica que la resta de carrers del centre històric i en la seva peatonalització.

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha informat que aquesta actuació avança a bon ritme i ja s’ha realitzat la preinstal·lació de les canalitzacions i arquetes per a un futur instal·lar l’estès elèctric sota terra. Així mateix, Piquer ha assegurat que en els pròxims dies es canviarà la canonada antiga de fibrociment d’aigua per una de polietilè i en breu pavimentaran el carrer.

Amb aquesta obra, que té un cost de 145,154,07 euros, l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet atén una demanda històrica dels veïns de municipi, alhora que es facilita la vida dels ciutadà d’Onda i la seva conveniència amb el tràfic rodat.

Així mateix ha recordat que l’any passat es va dur a terme l’execució de la intervenció arqueològica. Una vegada eliminat el tràfic rodat del carrer, excepte per a residents i urgències, un equip arqueològic va realitzar tres tastos de 4×4 metres, amb una superfície de 48m², per a posteriorment realitzar el dibuix arqueològic amb geoposicionament, desallotjament de terra i una memòria científica. “L’informe arqueològic corresponent es va remetre a la Conselleria de Cultura perquè els tècnics indicaren quin era el procediment que s’ha de seguir amb les restes que es van trobar en el subsòl pròxim al Molí del Bassó i una vegada aprovat es van iniciar les obres al desembre”, ha afirmat la regidora d’urbanisme.

Marta Piquer s’ha mostrat satisfeta per aquesta iniciativa del govern local ja que reflecteix la seva aposta per la peatonalització progressiva del centre històric, tenint com a objectiu dinamitzar la zona i fer-la més accessible als veïns. En aquest sentit, la responsable d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda ha conclòs manifestant la intenció de l’actual equip de govern municipal de “continuar millorant les condicions de les vies de la ciutat en benefici dels onders, mantenint al mateix temps el rigor i l’estabilitat pressupostària”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.