L’Ajuntament afavoreix la inserció laboral amb un curs de ‘Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials’

  • 10 onders en risc d’exclusió social podran obtindre un certificat de professionalitat de nivell 1 si superen aquest curs que inclou pràctiques professionals

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha reiterat el compromís de l’actual equip de govern amb l’ocupació, assegurant que continuen treballant per a afavorir la inserció laboral dels veïns del municipi.

En aquest sentit ha informat que s’està duent a terme un curs de formació professional per a l’ocupació dirigit a col·lectius en risc d’exclusió social. Aquest curs està compost per 10 alumnes i té una duració aproximada de dos mesos. “ En el primer mes, els estudiants han rebut 140 hores de formació teòrica relacionada amb el certificat de professionalitat de nivell 1 ‘Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials’, i en aquests moments i fins a l’1 de març, els alumnes estan realitzant pràctiques professionals no laborals en quatre empreses que desenvolupen la seva activitat en este sector, durant 80 hores”, ha afirmat Badenas. Els mòduls tant teòrics com pràctics que s’impartixen en aquest curs són la neteja en espais oberts, instal·lacions i equipaments industrials; i un mòdul d’inserció laboral, sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere.

Per a l’equip de govern que lidera l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, aquests cursos tenen una gran importància ja que són programes que permeten formar i millorar les perspectives d’inserció laboral dels autrats. Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica “l’objectiu de cursos com aquest és afavorir la inserció laboral i el desenvolupament professional de l’alumnat, oferint accions específiques de formació, orientació i difusió per a incrementar les possibilitats d’incorporació al mercat laboral, millorar el nivell d’ocupabilitat, i optimitzar la connexió entre l’empresari i els ciutadans del municipi”. Finalment, Badenas s’ha mostrat molt satisfet dels resultats i ha avançat que continuaran oferint aquest tipus de cursos perquè els onders “puguen seguir formant-se i obtinguen més qualificacions laborals que augmenten les seves oportunitats de trobar un treball”, ha conclòs Badenas.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.