La ‘Unbroken Race’ i el trail ‘Refugis de Pedra’ trien Onda com a seu per als seus campionats nacionals

  • La carrera d’obstacles atrau a esportistes professionals de tota Espanya i és puntuable a nivell europeu

  • El trail és una de les maratons més exigents que la ciutat ha acollit fins a la data

    El responsable de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament, Paco Chalmeta, ha presentat aquesta vesprada les dues pròximes competicions que Onda acollirà i que estan incloses a la variada programació municipal que ha planificat l’actual equip de govern per a potenciar l’esport a Onda: la ‘Unbroken Race’ i el trail ‘Refugis de Pedra’.

    Per segon any consecutiu, tant els participants com els assistents gaudiran el pròxim 11 de març de l’exigent carrera d’obstacles ‘Unbroken Race’, consagrada com una de les millors a nivell nacional, inclosa en la Lliga Nacional, la Lliga Valenciana i prova puntuable en el Campionat Europeu. Com en l’anterior edició, participaran atletes reconeguts a nivell nacional procedents de diferents punts d’Espanya. Actualment hi ha 400 inscrits encara que des de l’organització s’espera superar els 500. Així mateix, s’espera que l’esdeveniment atraga a grans empreses de diferents sectors que promocionaran la carrera, la qual cosa per a Paco Chalmeta “suposa un gran impuls per a l’economia de la ciutat i col·locarà a Onda en el centre del panorama esportiu nacional”. Com a novetat, enguany presenta dos proves de 14 i 8 km, i la ‘Unbroken Kids’, amb un circuit dissenyat per a xiquets i xiquetes de 4 a 10 anys.

    Chalmeta ha presentat també avui el trail ‘Refugis de Pedra’, un “dur” marató de muntanya de 42 quilòmetres i 5.000 metres d’acumulat, que se celebrarà diumenge que ve 5 de març a Onda i transcorrerà pels termes municipals de Tales, Alcudia de Veo, Suera i Fanzara. Actualment hi ha 100 inscrits encara que des de l’organització s’espera aconseguir els 150. “És un exigent recorregut amb molta varietat de terrenys. La prova està dividida en tres fases: la primera coberta per zones molt boscoses i molts desnivells, una segona molt tècnica formada per terreny molt pedregós i matoll i la tercera part és una baixada còmoda per pista per a acostar-nos a la muntanya més emblemàtica de la nostra localitat”, ha explicat el regidor de l’àrea, Paco Chalmeta.

    Finalment, el regidor d’Esports ha mostrat el seu agraïment tant a Jerónimo Martínez, responsable del recorregut i la comunicació del trail ‘Refugis de Pedra; a Fernando Aibar, president del club ‘Més Quilòmetres’; com a Óscar Martínez, gerent d’EntepFitness’ i fundador d’Unbroken Race Espanya’, per l’organització de tots dos esdeveniments esportius amb l’ambició de ser un nou èxit. “Des de l’Ajuntament estem molt agraïts amb els organitzadors, perquè entre tots aconseguim situar l’esport en el més alt, i així situem a Onda en el mateix lloc”, ha manifestat Chalmeta, qui ha recordat que “l’Ajuntament col·labora amb totes aquelles entitats i clubs que organitzen esdeveniments que persegueixen el mateix objectiu que l’actual equip de govern: que Onda siga una ciutat saludable”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.