La Policia d’Onda es forma en l’ús de desfibril·ladors

 

 

Quinze agents de la Policia Local d’Onda estan assistint a un curs de formació organitzat per Creu Roja per a instruir-se en el maneig dels equips de desfibril·lació dels que disposa l’Ajuntament.

 

La regidora de Policia del consistori, Mari Carmen Aguilella, ha recordat que en el mes d’agost l’Ajuntament va dotar la Policia Local de dos dispositius, que mitjançant descàrregues elèctriques poden reiniciar el batec d’un cor que ha patit una parada cardíaca. “El primer d’ells està ubicat de manera fixa en les dependències policials, mentre que el segon s’ha destinat a un vehicle patrulla, concretament en la furgoneta mòbil d’atenció ciutadana”, ha explicat Aguilella, qui ha afegit que “els desfibril·ladors són un element fonamental en les patrulles, que donen un valor afegit a la professionalització de la Policia”.

L’Intendent Principal Cap de la Policia d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo ha assenyalat que el curs és predominantment pràctic i té caràcter obligatori per a tota la plantilla, per la qual cosa progressivament s”aniran formant tots. “Fins a la data, 4 agents havien rebut formació específica per al maneig d’aquests aparells”, ha afirmat Izquierdo, qui considera “imprescindible” que tots els policies disposen dels coneixements i les destreses necessàries per a poder realitzar una primera atenció de la parada cardíaca fins al moment de l’arribada dels equips especialitzats. “Sovint, quan hi ha accidents, la Policia Local és la primera a arribar al lloc, inclús abans dels serveis sanitaris. Per tant, la intervenció durant aquests primers minuts és transcendental i pot salvar vides, per això és fonamental que els agents d’Onda compten amb aquesta capacitació”, ha destacat Izquierdo.

Finalment, la regidora de Policia Mari Carmen Aguilella ha assegurat que la intenció de l’actual equip de govern és que “tant edificis municipals com instal·lacions esportives d’Onda, compten amb aquesta dotació que permet una assistència primària immediata de garanties, a fi de convertir Onda en una ciutat cardiosaludable”.

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Completa esta operación. Esto nos ayuda a eliminar spam. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.