El Museu del Taulell, protagonista a Cevisama, presenta el projecte de l’exposició permanent de taulells

Ocuparà 800 m2 i oferirà un recorregut per la història del taulell des dels seus orígens fins a l’actualitat’

En la primera jornada d’aquesta edició de CEVISAMA, el Museu del Taulell Manolo Safont ha tingut un paper protagonista i ha aconseguit una màxima repercussió en presentar el ‘Nou projecte museogràfic de l’exposició permanent de taulells’ de la institució.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el director del Museu, Vicent Estall, han mostrat als assistents d’aquesta prestigiosa fira l’ambiciós projecte que donarà a conèixer la història del taulell a Onda.

L’Exposició Permanent sobre taulells estarà situada a la Sala d’Exposicions Permanent construïda en 2011 i ocuparà 800 m2, en els quals el visitant podrà realitzar un recorregut històric des del naixement de la ceràmica fins a l’actualitat, mostrant les principals fites arquitectòniques a través de l’espai i el temps, amb especial incidència als últims segles. La presentació s’ha projectat mitjançant un recorregut diacrònic, on les peces de les diferents èpoques i estils es mostren de forma evolutiva a través del temps.

Entre els objectes exposats, cobraran importància les lloses de fang romanes, les rajoles de entrevit paleocristianas i els maons esmaltats islàmics onders, que serveixen de preàmbul a les col·leccions de taulells Gòtic, Renaixentistes i Barrocs. Aquestes col·leccions, notablement representatives, permetran entroncar les produccions autòctones onderes, nascudes a partir del segle XVIII, amb la història de la ceràmica valenciana i per extensió espanyola. A més, aquesta exposició potenciarà la importància actual de la indústria taulellera, ja que l’ofici del segle XIX i les produccions modernistes del primer terç del segle XX es trobaran àmpliament representades. Les obres autòctones estaran acompanyades d’alguns exemples internacionals. També es mostrarà una selecció de taulells industrial de la segona meitat del segle XX. El Museu del Taulell també dedicarà un espai significatiu als ceramistas contemporanis i a les últimes tendències en el disseny. El recorregut finalitzarà al segle XXI amb les obres premiades amb els premis Alfa d’Or. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha remarcat que “la institució museística, viva i activa, té la necessitat de renovar-se constantment amb l’objectiu de mostrar el patrimoni que custodia, amb uns recorreguts coherents, didàctics i adaptats a aquests temps i a les noves tendències. Amb la presentació d’aquest nou projecte, que esperem sigui una realitat el proper any, dignificarem i posarem en valor aquesta important col·lecció”, ha assegurat Huguet.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.