El Museu del Taulell preserva la història a través de les seves obres amb l’exposició “Noves adquisicions 2016”

  • Entre elles destaquen les donacions i aportacions fetes per famílies d’Onda i voltants amb obres que daten del segle XIX

    El Museu del Taulell “Manolo Safont” d’Onda ha inaugurat esta vesprada l’exposició “Noves adquisicions 2016”, que reuneix les seues col·leccions de taulells, així com diverses donacions que ha anat rebent al llarg de l’any.

Entre les obres ingressades destaquen, per segona vegada, les procedents de la col·lecció personal de Francisco Llorens Zas (conegut com L’Algueró) i cedides per la família Llorens Centelles, entre elles un centre de paviment de taulells onder de l’últim terç del segle XIX, amb la representació d’uns xiquets bevent d’un barril de vi rodejats de flors. També un panell de taulellets amb la representació de Sant Isidor de Sevilla, firmada pel ceramista Manolo Safont en 1950 i donada per la família Sansano Feliu, que amplia la col·lecció de l’artista.

A més de diverses peces del segle XIX de Manises, La vilavella, Ribesalbes i Onda, amb estils gòtics, renaixentistes, barrocs i huitcentistes, el Museu arreplega obres dels ceramistes Juan Manuel Pérez Plaça, V. Adelantado, Salvador Aguilella Silvestre, l’escultor Josep Maria Subirachs i altres donacions donades per les famílies Cardona Gavaldà, Juarez Aguilar, Carmen Ballester Varea, Rosario Osuna Pérez, José García Ruiz i Carmen Rosa Ferma Urrea. Destaquen l’entrega de 115 taulells de diferents dissenys onders de 1850, donada per la família Huguet Gallardo i un fragment de tessel·les ceràmiques de gresite dels anys 70/80, donació de la Caixa Rural de La vilavella.

També s’exposen les obres premiades amb l’Alfa d’Or de Cevisama 2016, que ja van ser presentades en el seu moment i completen esta important col·lecció sobre l’evolució estètica i tècnica del taulell des de fa més de 30 anys.

A més de les peces ceràmiques, el Museu presenta una màquina Repromaster, cambra filmadora de positius i negatius per a fer pantalles serigràfiques de finals del segle XX, donada per Salvador Guinot Piquer; bossa de colors per a esmalts dels anys 50, donació de Francisco García Gisbert; llibres antics de tècniques ceràmiques, cedit per Joan Ribes i una màquina de tricotaje, donació de Soledad Bou Mollón, que té la seua utilitat en les diverses didàctiques que fa el Museu.

L’alcalde, Ximo Huguet, que ha estat present en la inauguració, ha ressaltat que “aquestes donacions són fonamentals per conservar, estudiar i difondre el llegat dels nostres avantpassats, recuperar part de la nostra memòria col·lectiva i preservar-la perquè no desaparegui. Per això tenim la certesa de que totes les donacions que es fan al Museu del Taulell són importants per recuperar la nostra història” i ha agraït les donacions “que ajuden a enriquir la història i el Museu”.

La mostra estarà oberta en la Sala d’Exposicions temporals del Museu fins al 26 de març i podrà visitar-se en horari de dimarts a divendres d’11 a 14 hores i de 16 a 20 hores, i els dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Els dilluns romandrà tancat excepte festius.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.