300 alumnes de quart de Primària exposen el seus treballs al Museu del Taulell

  • Les peces finals es mostren a l’exposició ‘Els Oficis’, inclosa al programa ‘Al voltant dels taulells’

L’alcalde de Onda, Ximo Huguet, ha inaugurat aquesta vesprada al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ l’exposició ‘Els oficis’, que està inclosa al programa ‘Al voltant dels taulells’ i que pretén potenciar el coneixement dels mes menuts al voltant de la història del taulell. Xiquets de 4t de Primaria dels col·legis de la ciutat han realitzat aquest taller durant el segon semestre del curs amb l’objectiu de conèixer i aprofundir en dues vessants concretes de l’entorn tradicional de la societat d’Onda: la seva ceràmica i els oficis tradicionals.

Mes de 300 alumnes han participat en aquest cicle que combina el treball manual i el reflexiu de coneixements del medi. L’activitat s’ha dividit en diferents processos realitzats en dos espais diferents: l’aula del propi centre educatiu i el Museu del Taulell. En aquest projecte, els alumnes han recollit fotografies, entrevistes, tires històriques i fitxes comparatives, entre d’altres, per a conèixer la influència d’aquells oficis típics de la ciutat, en el passat i la actualitat. A més, l’alumnat també ha visitat les exposicions permanents del Museu per descobrir com utilitzaven els dissenys per a la seva decoració i com aquests han variat depenent de l’època en la qual es trobaven. També s’ha prestat especial atenció a l’exposició l’Etnologia industrial del taulell.

Al taller de l’Escola de Ceràmica del Museu, els alumnes van rebre una explicació de les tècniques a utilitzar per a decorar els seus propis taulells. Així, els alumnes van realitzar les seves pròpies peces ceràmiques basant-se en redolins i auques que treballaren a l’aula. L’exposició dels treballs finals estarà oberta fins el 12 de març en horari de dimarts a divendres, des de les 11.00 a les 14.00 hores i des de les 16.00 a les 20.00 hores. També dissabtes, diumenges i festius des de les 11.00 fins les 14.00 hores i de 17.00 fins les 20.00 hores.

Aquest complet programa d’activitats mostra a gairebé 900 joves d’Onda, en diferents etapes educatives, unes experiències que combinen l’educació reglada amb l’educació del Museu durant la seva formació escolar. El cicle es completarà amb l’activitat ‘Sotabalcons‘, que realitzaran els escolars de sisè de Primària durant el tercer trimestre.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.