Onda treballa en una ordenança municipal per a convertir la ciutat en un espai accessible per a totes les persones

L’Ajuntament d’Onda està treballant en l’elaboració d’una ordenança d’accessibilitat en les infraestructures i espais públics, en l’edificació d’ús privat, i condicions d’accessibilitat a la informació i comunicació en el municipi.

L’alcalde de la ciutat, Ximo Huguet, ha explicat que aquesta ordenança té com a objecte establir les normes que garantisquen a totes les persones la utilització no discriminatòria, independent i segura dels edificis i dels espais públics urbanitzats del municipi, dels modes de transport i de les tecnologies, productes i serveis d’informació i comunicació de competència municipal, a fi de fer efectiva la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat universal. “D’aquesta manera, l’Ajuntament vol “aconseguir un municipi obert a tots i que Onda siga una ciutat que permeta la participació sense exclusió de les persones amb discapacitat en la vida diària”, ha afirmat Huguet.

L’alcalde ha recordat que la redacció d’aquesta ordenança naix d’una iniciativa d’Onda Sí Se Puede, qui va presentar fa uns mesos un esborrany. En aquesta línia, Huguet ha assenyalat que “hem tingut en compte totes les seves aportacions per a redactar la base d’aquest projecte, que hem completat amb les dels tècnics municipals de diferents àrees municipals i les propostes que ens han fet arribar distints col·lectius i associacions a través de diverses reunions incloses en el Consell Municipal de la Discapacitat”. Es tracta, per tant, d’una ordenança que ha facilitat la participació d’organitzacions afectades i amb la qual l’Ajuntament pretén impulsar “una Onda més accessible i amable, a través d’una normativa que s’aplique a tots els projectes, construccions, reformes d’espais públics, escales o mobiliari urbà en general”. També s’estudiarà l’estat dels espais naturals d’Onda, com a parcs i jardins, els paviments i illots, la necessitat d’incloure tanques permanents en determinats punts o la il·luminació. A més, el consistori arreplega en aquest esborrany actuacions i iniciatives que puguen millorar les condicions d’accessibilitat de les persones de mobilitat reduïda als mitjans de transport amb gossos guia i d’assistència, als taxis adaptats i l’ús de targetes especials d’estacionament.

Finalment, Huguet ha anunciat que “la redacció d’aquesta ordenança està molt avançada” i que s’intentarà portar a la sessió plenària del mes de març per a la seva aprovació.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.