Onda invertirà en 2017 quasi 3 milions d’euros a millorar la ciutat

 

 

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda que lidera l’alcalde Ximo Huguet invertirà en aquest exercici quasi 3 milions d’euros en un pla d’accions destinades a millorar la ciutat. En aquest capítol d’inversions del Pressupost Municipal la principal aportació és la construcció d’un nou pavelló esportiu que es destinarà a la pràctica de la gimnàstica i a altres modalitats, amb una inversió de 800.000 euros, i la reurbanització del Centre Històric Protegit, per a la que es destinarà mig milió d’euros a la seva recuperació i posada en valor.

 

Així mateix, fidels als seus compromisos amb els ciutadans, l’equip de govern continuarà treballant a executar el pla d’accions de millora de barris, amb 240.000 euros, i els Plans de Cooperació Provincial d’Obres i Serveis, amb 150.000 euros. “Es tracta d’actuacions de diferent calat i de gran repercussió en la millora del dia a dia dels onders, centrades en la recuperació i millora d’espais, accessibilitat i seguretat”, ha confirmat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.

  1. D’altra banda, l’equip de govern ha reservat 350.000 euros a inversions de diferents projectes que els veïns d’Onda han decidit. A través dels Pressupostos Participatius, els onders han proposat i decidit en què s’ha de gastar l’Ajuntament el seus diners, per la qual cosa en 2017 s’invertiran 100.000 euros a iniciar la primera fase de la Campaneta, altres 150.000 euros en les obres del Corredor Verd, 50.000 euros per a redactar el projecte del carril cicle-peatonal al Sitjar, i 50.000 euros per al projecte del Casal del Fira. A més, després de l’acord amb Onda Sí Se Puede, l’Ajuntament realitzarà més campanyes informatives per a fomentar la participació dels onders en la següent edició dels Pressupostos Participatius.

    El de 2017 és el Pressupost més consensuat de la història i que s’ha pogut dur a terme amb la participació, diàleg i consens de tots els grups de la corporació municipal. És per això que els comptes d’aquest exercici inclouen diferents propostes dels partits polítics que conformen l’Ajuntament. Per exemple, s’adequarà una parcel·la per a la pernoctació de caravanes i es continuarà apostant per l’adquisició de cases en el centre històric per a la convertir-les en habitatges socials, tal com va sol·licitar Ciutadans. També, el consistori invertirà en la protecció contra incendis, a petició d’Onda Sí Se Puede, i en obres per l’accessibilitat, a petició de Compromís. De la mateixa manera, tal com va sol·licitar el grup polític Compromís, l’Ajuntament crearà en 2017 un centre d’interpretació de la Serra d’Espadà per al qual s’ha creat una partida de 68.000 euros. I a proposta del Partit Popular, s’iniciarà el projecte per a la canalització de la Rasa Sala i millora de pluvialsAquestes són algunes de les accions que conformen les inversions del Pressupost i que aconseguixen l’11% dels comptes de 2017. En aquesta línia, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha conclòs dient que “es tracta d’un Pressupost participatiu, pensat per a millorar la qualitat de vida de tots els onders, però, sobretot, és un pressupost fruit del diàleg i el consens, que compta amb aportacions de tots els grups polítics i que segur ens farà créixer com a ciutat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.